Victor Ciutacu, mesaj dur la adresa lui Klaus Iohannis: E o caricatură ambulantă. N-am văzut personaj public mai inadecvat

Jurnalistul Victor Ciutacu a scris recent pe pagina sa de socializare că „n-am văzut de când mama m-a făcut personaj public mai inadecvat”. Mai mult, cunoscutul jurnalist l-a criticat dur pe președintele Klaus Iohannis și a spus că „nici n-ai cum să-l caricaturizezi”.

„Oamenii fac infarct când citesc facturile la curent și gaze, Înaltul consolidează flancul estic al NATO. Mai avea să transmită salutul lui frățesc participanților la Cupa Mondială de schi alpin și la Turneul Campionilor la golf. N-am văzut de când mama m-a făcut personaj public mai inadecvat. Pe ăsta nici n-ai cum să-l caricaturizezi, el însuși e o caricatură ambulantă”, a spus Victor Ciutacu pe pagina sa de Facebook.

Ciutacu a primit o distincție importantă

Anterior, cunoscutul jurnalist a împărtășit cu cei care îi urmăresc activitatea în mediul online că a fost decorat de Arhiepiscopia Tomisului cu Crucea Dobrogei.

În plus, ceea ce l-a surprins plăcut pe Victor Ciutacu a fost faptul că nu a aflat despre această distincție dintr-un comunicat de presă, ci a fost căutat chiar de către ÎPS Teodosie.

„Vestea sfârșitului de an pentru mine a fost că Arhiepiscopia Tomisului m-a distins cu Crucea Dobrogei. Și m-a bucurat și mai tare faptul că am aflat-o nu din vreun comunicat de presă impersonal, ci direct la ÎPS Teodosie. Care a avut delicatețea să mă caute pe 31 decembrie (până m-a găsit și a durat ceva) să mă anunțe personal”, a scris jurnalistul pe pagina sa personală.

Victor Ciutacu a mai notat că distincția pe care i-a oferit-o Arhiepiscopia Tomisului este cea mai înaltă și că a primit-o pentru sprijinul pe care l-a acordat ortodoxiei în al doilea an al pandemiei.

„Nu-s de fel familiarizat cu rânduielile bisericești, dar înțeleg că e cea mai înaltă distincție a Arhiepiscopiei Tomisului (dacă greșesc, să mă corecteze Eugen Tănăsescu) și că o voi primi pentru sprijinul pe care eu (născut evreu, botezat ortodox) l-am acordat ortodoxiei în cel de-al doilea an al pandemiei.

Scriu și aici, în rezumat, ce i-am spus și înaltului ierarh. Dincolo de obișnuitele politețuri de complezență, sunt realmente impresionat și onorat. Și voi face tot ce-mi stă în putință să ajung cât mai curând la Constanța să-mi ridic distincția…”, a scris Victor Ciutacu pe pagina sa de Facebook.