Victor Ciutacu a fost decorat de Arhiepiscopia Tomisului. Este vestea sfârșitului de an 2021

Victor Ciutacu a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj la care nimeni nu se aștepta. Cunoscutul jurnalist a împărtășit cu cei care îi urmăresc activitatea în mediul online că a fost decorat de Arhiepiscopia Tomisului cu Crucea Dobrogei.

În plus, ceea ce l-a surprins plăcut pe Victor Ciutacu a fost faptul că nu a aflat despre această distincție dintr-un comunicat de presă, ci a fost căutat chiar de către ÎPS Teodosie.

„Vestea sfârșitului de an pentru mine a fost că Arhiepiscopia Tomisului m-a distins cu Crucea Dobrogei.

Și m-a bucurat și mai tare faptul că am aflat-o nu din vreun comunicat de presă impersonal, ci direct la ÎPS Teodosie. Care a avut delicatețea să mă caute pe 31 decembrie (până m-a găsit și a durat ceva) să mă anunțe personal.”, notează jurnalistul pe pagina sa personală.

Crucea Dobrogei, cea mai înaltă distincție a Arhiepiscopiei Tomisului

Victor Ciutacu a mai notat că distincția pe care i-a oferit-o Arhiepiscopia Tomisului este cea mai înaltă și că a primit-o pentru sprijinul pe care l-a acordat ortodoxiei în al doilea an al pandemiei.

”Nu-s defel familiarizat cu rânduielile bisericești, dar înțeleg că e cea mai înaltă distincție a Arhiepiscopiei Tomisului (dacă greșesc, să mă corecteze Eugen Tănăsescu) și că o voi primi pentru sprijinul pe care eu (născut evreu, botezat ortodox) l-am acordat ortodoxiei în cel de-al doilea an al pandemiei.

Scriu și aici, în rezumat, ce i-am spus și înaltului ierarh. Dincolo de obișnuitele politețuri de complezență, sunt realmente impresionat și onorat. Și voi face tot ce-mi stă în putință să ajung cât mai curând la Constanța să-mi ridic distincția…”, a scris Victor Ciutacu pe pagina sa de Facebook.

Victor Ciutacu, cel mai bun realizator TV 2021

Cititorii Capital și Evenimentul Zilei au decis cine este cel mai bun realizator TV al anului 2021. Pe primul loc se situează jurnalistul Victor Ciutacu, urmat de Răzvan Dumitrescu și Marius Tucă. Iată clasamentul integral.

1. Victor Ciutacu

2. Răzvan Dumitrescu

3. Marius Tucă

4. Anca Alexandrescu

5. Florin Călinescu

6. Robert Turcescu

7. Ionuț Cristache

8. Cosmin Prelipceanu

9. Mihai Gâdea

10. Mircea Badea