În cadrul unui interviu oferit la România Tv, Victor Ponta a răbufnit la adresa președintelui Klaus Iohannis. Mai exact, acestuia nu i se pare normal ca șeful statului să se implice în scandalul dintre senatoarea Diana Şoşoacă şi jurnalista italiană Lucia Goracci, în contextul în care ambele femei, în opinia sa, doar își făceau reclamă.

Totodată, fostul premier a a mai adăugat că nici atutidunea lui Raed Arafat sau a lui Lucian Bude nu a fost una potrivită, având în vedere faptul că în România există probleme mai mari, precum cetățenii plecați în Italia și nicidecum scandalul dintre o senatoare și o jurnalistă.

„Eu mă aşteptam să se implice toţi în problemele adevărate ale românilor care trăiesc în Italia, sunt două milioane de români. Toţi muncesc şi plătesc taxe, mulţi sunt abuzaţi, sunt plătiţi la negru. Eu asta cred că trebuia să facă preşedintele, nu să se ocupe de o jurnalistă şi de o doamnă senator care au vrut să-şi facă reclamă”, a spus Ponta, la România Tv.

Un alt aspect punctat de aceasta a fost aglomeraţia din aceste zile de la punctele de trecere a frontierei. Victor Ponta susține că există nenumărate intenții bune, însă instituțiile nu le pot aplica din cauza numărului mic de angajați.

În acest context, el consideră că este nevoie de investiții, pe care noul Guvern să și le asume și să le pună în practică.

„Intenţiile sunt bune, se vrea să ţinem pasul cu ce se întâmplă în lume, dar la noi, deşi decizia e bazată pe lucruri bune, se loveşte totul de capacitatea instituţiilor de a aplica. La vamă nu sunt mai mulţi angajaţi, poliţiştii n-au cum să verifice testele PCR, ei verifică paşapoartele. Degeaba ai intenţii bune dacă nu are cine să le aplice. Dacă nu ai un aparat capabil să le pună în aplicare, se ajunge la haos.

Ce face noul Guvern

Dacă tot avem acum un Guvern PNL-PSD, cred că ar trebui de anul viitor să vedem ce facem cu administraţia românească, pentru că în continuare băgăm bani, vrem să facem lucruri bune şi totuşi merg din ce în ce mai prost”, spune fostul prim-ministru.

Referior la gestionarea pandemiei de coronavirus, fostul prim-ministru este de părere că oprirea tuturor activităţilor în România pentru limitarea răspândirii virusului este o decizie complet greşită.

El a dat exemplu SUA, unde totul e deschis, în ciuda faptului că numărul persoanelor care se vaccinează nu este cel dorit. Victor Ponta este de părere că în România nu se pot aplica decizii politice, iar oamenii și-au pierdut încrederea în autorități, lucru care nu va putea fi recuperat prea curând.

Totodată, Ponta a lansat un atac dur și la adresa lui Klaus Iohannis, care deși le-a făcut românilor o serie de promisiuni, momentan ele nu au fost respectate.

”România a rămas ultima țară”

„În America, totul e deschis. Sigur, se doreşte ca oamenii să se vaccineze, bogaţii pot sta şi acasă. Noi, însă, nu ne permitem să stăm acasă, noi trebuie să ţinem ţara deschisă. Cu cât mai multe măsuri, dar deschisă. Horeca a fost distrusă, poate profităm de sărbători şi ţinem restaurantele deschise. Dacă punem restricţii, falimentăm şi horeca şi nu are sens că oricu, de sărbători, oamenii se duc acasă unii la alţii.

Faptul că România este pe verde e un noroc, că nu am făcut nimic special. Guvernul nostru e asemeni ultimului etaj al unei clădiri, ultimul etaj se roteşte, dar mai jos nu se mişcă nimic. Au decis să se facă acele teste în şcoli, asta e un lucru bun, dar nu au reuşit să pună în practică.

În acest moment ne confruntăm cu incapacitatea de a pune în aplicare deciziile politice. Oamenii nu mai au încredere. Marea provocare a acestui Guvern e să recupleze ce decide el cu ceea ce se întâmplă în realitate.

Ăştia au fost anii de mandat ai lui Iohannis: luptăm cu corupţia, dar corupţia e mai mare decat înainte; o să avem o Românie educată, şi România e mai needucată ca niciodată; se ridica vizele de America, şi noi am rămas ultima ţară cu vize de America. Dacă Guvernul nu reuşeşte să cupleze nivelul preşedintelui cu celelalte niveluri ale ţării, nu ne vom îndrepta într-o direcţie bună”, a adăugat el.