Adevăratul plan al lui Klaus Iohannis! Ludovic Orban a detonat bomba pe scena politică: Nu se va pensiona după 2024

Ludovic Orban a declarat, la România TV, că președintele Klaus Iohannis a transformat conducerea Partidului Național Liberal (PNL) într-o conducere care este, de fapt, sclava social democraților.

De asemenea, fostul premier spune că ruptura dintre el și șeful statului s-a produs în momentul în care Florin Cîțu și-a anunțat candidatura pentru șefia partidului. Potrivit spuselor lui Ludovic Orban, ”Klaus Iohannis l-a împins pe el și pe gașca demolatoare”.

Fostul președinte al liberalilor a adăugat că între el și șeful statului a existat un schimb de mesaje, însă nu a existat dialog.

„Ruptura s-a produs din cauza schimbării radicale a lui Iohannis. Să ne aducem aminte că Iohannis a fost întotdeauna adeptul unei poziţii de luptă cu PSD şi a câştigat ambele mandate de preşedinte garantând celor care au votat cu el că va bate PSD, că se va lupta cu PSD, că va împiedica acapararea instituţiilor şi va împiedica România să devină prizoniera PSD pentru ca în mod inexplicabil să readucă PSD la putere, să transforme PNL într-o anexă a instituţiei prezidenţiale şi mai ales să transforme conducerea PNL în urma unui congres în care au fost călcate în picioare toate normele democratice, să construiască o conducere care azi face slugi la PSD.”, spune fostul președinte al liberalilor.

Ludovic Orban: Iohannis nu se va pensiona după 2024

Fostul lider PNL a venit cu o declarație la care nimeni nu se aștepta. Pe lângă faptul că a spus că președintele României este vinovat pentru ruptura coaliției, Ludovic Orban spune că Iohannis nu se va pensiona după ce mandatul său se va sfârși. În schimb, acesta ar urma să fie prim-ministru într-o alianță cu PSD.

”Ruperea coaliției este opera lui Klaus Iohannis. Iohannis nu vrea să se pensioneze după 2024. Va fi premier, într-o alianță cu PSD. De ce vorbeau ei de un plan pe 7 ani„, a spus Ludovic Orban.

Ulterior, întrebat dacă există o înțelegere în acest sens, Ludovic Orban spune că nu ar exista o ”înțelegere parafată”, dar subliniază că acesta ar fi planul șefului statului.

„Nu ştiu dacă este o înţelegere parafată, dar cel mai probabil ăsta este planul lui Iohannis, că altfel nu există niciun motiv să aduci PSD; să forţezi PNL să fie într-o alianţă contra naturii, o alianţă care practic pune nu numai PNL în contradicţie cu alegătorii care l-au votat, dar şi PSD cu alegătorii care l-au votat”, a mai precizat Ludovic Orban.