Diana Șoșoacă a anunțat recent că a fost furată în Parlament. Mai exact, sentoarea declara că geanta în care avea tableta, dar și laptopul care conțineau secrete de stat, ar fi dispărut. În acest context, deputatul USR Cristian Seidler a avut o reacție virulentă.

Într-un interviu acordat la Realitatea Plus, acesta susține că ceea ce face Diana Șoșoacă este aberant, în contextul în care acuzațiile impresarei vin la scurtă distanță după incidentul fără precedent care a avut loc cu jurnaliștii italieni.

Deputatul USR a precizat și ce conțin, de fapt, tabletele parlamentariilor, astfel încât dezinformarea publicului să ia sfârșit. Potrivit acestuia, în tablete nu se regăsesc decât proiecte de legi și texte, care sunt făcute oricum publice.

„Dânsa susține că avea secrete pe acea tabletă. Să vă spun ce informații conțin tabletele parlamentarilor: ce am votat, ceea ce este public, textele de legi supuse votului și proiectele de legii, ceea ce este tot public, adică nu avea ce secret să i se fure, dar, evident, este una dintre aberațiile pe care le vehiculează în spațiul public, o doamnă care cere atenție pentru că din asta trăiește, din atenția pe care o atrage prin aberații pentru că efectiv aberează, îmi asum ceea ce spun, în formă repetată, ca la infracțiune,” a afirmat Seidler, la Realitatea Plus.

„Sunt oameni care o cred”

Totodată, parlamentarul a mai adăugat și că un alt argument pentru care este greu de crezut că Diana Șoșoacă ar fi stocat secrete pe tabletă îl reprezintă faptul că regimul secretelor de stat nu permite ca astfel de informații să fie colectate pe un dispozitiv.

El a mai subliniat faptul că ceea ce face Diana Șoșoacă sunt doar aberații, iar și mai rău este că unii oameni chiar le cred.

„Regimul secretelor de stat nu permite să ai o astfel de informație pe un dispozitiv, ca să nu mai spun că noi, ca parlamentari, nu umblăm cu secrete de stat, că nu suntem nici Ministerul de Interne, nici SRI. Mai mult, dânsa nici nu face parte din comisiile de control ale acestor instituții, deci despre ce vorbim? „Vorbim despre ABERAȚII, sunt oameni care cred în ceea ce spune (…) aceast ABERANT senator al României,” a afirmat Seidler.