Jurnalista RAI UNO Lucia Goracci a povestit presei italiene despre scandalul cu soţii Şoşoacă. Aceasta susține că soţul senatoarei românce a agresat-o chiar în prezența organelor de ordine. Lucia Goracci crede că Diana Şoşoacă era conștientă că în interviu nu va putea să-și exprime discursul anti-vaccin fără rețineri, fapt pentru care a devenit agresivă și nervoasă.

„Comportamentul senatoarei a fost determinat probabil de faptul că şi-a dat seama că nu ar fi trebuit să se aştepte că va putea să-şi ţină, fără oprelişti, discursul ei. Când am încercat să-i spun că trebuie să rămânem riguros la fapte, dânsa a improvizat, pentru a-şi continua spectacolul propagandistic. Ne-a închis în birou şi a chemat poliţia, aducându-ne acuzaţii neverosimile pentru că noi n-aveam cum să facem aşa ceva”, a declarat Lucia Goracci.

Jurnaliștii, amenințați de Diana Șoșoacă

Lucia Goracci a declarat că ea şi colegii săi au fost ameninţaţi de familia Șoșoacă. Văzând comportamentul necalificabil al senatoarei românce, aceasta a dorit să plece, moment în care au fost închuiați în casă. Atunci Dianei Șoșoacă a sunat la poliție și i-a acuzat pe jurnaliști de furt și intrare prin efracție.

„Atunci când mă invită să plec, se repede, se aşază în faţa uşii. Se ridică şi bărbaţii care erau prezenţi, printre care şi soţul ei. Încep să ne ameninţe şi ea sună la 112 şi spune că sunt nişte persoane care se dau drept jurnalişti şi ameninţă şi încearcă să fure ceva”, a povestit jurnalista din Italia.

Soțul Dianei Șoșoacă a atacat organele de ordin

De asemenea, Lucia Goracci susține că soțul Dianei Șoșoacă a avut un comportament agresiv față de ea și față de polițiștii prezenți. Conform spuselor sale, bărbatul chiar a atacat un polițist.

„A mai avut loc un alt episod, acest domn, sub ochii poliţiştilor a sărit să lovească, soţul senatoarei, chiar cu poliţiştii de faţă m-a agresat sub nasul poliţiştilor şi chiar pe unul dintre ei”, a spus Lucia Goracci la RAI UNO, conform informațiilor transmise de Antena 3, marți seară.

Italia cere explicații României

Jurnalista din Italia Lucia Goracci deja a formulat o plângere la Secţia 4 de Poliţie din Bucureşti împotriva senatoarei Diana Şoşoacă. În plângerea sa, aceasta susţine că a fost sechestrată şi că soţul ei, Dumitru-Silvestru Şoşoacă, a muşcat-o de mână. În urma acestui incident, Dumitru-Silvestru Şoşoacă a fost plasat sub control judiciar pentru două luni.

Italia a cerut ambasadorului României la Roma informaţii referitoare la măsurile adoptate în privința senatoarei. Diplomatul a transmis că „a fost demarată o anchetă de către organele de cercetare penală române, urmând ca aceasta să stabilească detaliile incidentului şi să determine, dacă este cazul, adoptarea de măsuri, conform legii.”