Jurnalistul Vlad Petreanu o desființează pe senatoarea Diana Șoșoacă. Reacția lui vine după ce aceasta s-a dus în mijlocul minerilor din Valea Jiului și a fost prezentă și la Marius Nasta.

„Așa cum orice sat adevărat are nebunul său, așa și orice democrație respectabilă are nevoie de zărghiții ei, măcar ca să-și cunoască bolile.

Dacă Madam Șoșoacă vi se pare mai mare și mai influentă decât este, nu-i de mirare. Ia dați drumul unui lighean pe scări. Îți sparge urechile, chiar dacă-i doar o tablă-ndoită.

Madam Șoșoacă este un mop manevrat prin zoaiele politice ale societății, nimic mai mult. Ați stors vreodată un mop într-o găleată? Mizeria are capacitatea asta, de a murdări mult în cantități mici, dar te-nvață și să menții mai bine igiena, dacă nu vrei să te îneci în jeg. Ăsta este, de fapt, și rolul unui instrument strângător de jeg demagogic: ne arată ce se-ntâmplă când nu practicăm igiena votului. Succesul unui politician demagog, politicianist, ne demonstrează în carne, oase și slănină că absenteismul la urne naște monștri”, a scris jurnalistul Petreanu.

Șoșoacă este o lecție de democrație?

Jurnalistul a continuat cu aprecierile la adresa senatoarei. În opinia sa, Diana Șoșoacă poate deveni periculoasă. Depinde însă numai de români dacă vor permite așa ceva, crede jurnalistul.

„Madam Șoșoacă este, deci, o lecție de democrație, după cum cum hepatita A, boala mâinilor murdare, este o demonstrație directă a importanței apei calde și săpunului.

Este periculoasă? Poate deveni, desigur. La fel cum un organism slăbit poate fi dat peste cap de paraziți neplăcuți, dar altfel benigni, la fel și o societate care nu-și învață lecțiile repede și temeinic poate fi deturnată de politicieni fără scrupule, care altfel ar rămâne doar curiozități de nișă.

Vadim, Funar, DD, Șoșoacă. Nimic nou în aceste afecțiuni cronice ale societății, însă depinde de noi să nu ne decompensăm”, a punctat Petreanu.