Puţină lume ştie că actualul preşedinte al PSD, Viorica Vasilica Dăncilă, avea alt nume trecut în primul buletin. Numele de familie era pe atunci Nica, care s-a transformat, fireşte, în Dăncilă după căsătorie. Însă marea surpriză e că Viorica nu este, de fapt, numele său real, ci Rodica.

Viorica Dăncilă a făcut liceul la Ploieşti, la sfârşitul anilor ’70, iar colegii ei de atunci o ştiau sub numele de Rodica Vasilica Nica. Mulţi nu şi-au dat dat seama că este vorba de fosta lor colegă atunci când Liviu Dragnea a propus-o drept prim-ministru, după Guvernele eşuate Grindeanu şi Tudose. Nimeni nu ştie exact motivul pentru care fostul premier şi-a schimbat prenumele.

Viorica Dăncilă a început liceul la “Mihai Viteazul” în Ploieşti, însă la treapta a doua a ajuns la Liceul Energetic, unde a şi absolvit, iar apoi a mers la Institutul de Petrol şi Gaze, Facultatea Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi în 1988, în acelaşi oraş. După terminarea facultăţii, Dăncilă a primit o repartiţie la sondă, în oraşul Videle din judeţul Teleorman, potrivit recorder.ro.