Ce crede Viorica Dăncilă despre candidatul PSD la prezidențiale?

Miercuri, fostul prim-ministru Viorica Dăncilă a exprimat opinia că Marcel Ciolacu va fi candidatul Partidului Social Democrat (PSD) la alegerile prezidențiale.

Ea i-a transmis urări de succes și a indicat că rezultatul alegerilor poate fi influențat și de modul în care a fost percepută activitatea lui Ciolacu în diverse județe. De asemenea, Dăncilă a menționat că speră să fie ultima persoană pe care PSD nu a susținut-o.

Într-o apariție în emisiunea „Proiect de ţară: România” de la Prima News, Viorica Dăncilă și-a exprimat convingerea că Marcel Ciolacu va candida la alegerile prezidențiale. Ea și-a exprimat urările de succes pentru acesta, indicându-și susținerea pentru posibila candidatură a lui Ciolacu.

”Da, eu cred că va fi (candidatul PSD, nr) şi îi doresc mult succes”, a spus Dăncilă.

Va câștiga Marcel Ciolacu alegerile prezidențiale?

Fostul prim-ministru al României a subliniat că perspectivele de victorie ale lui Marcel Ciolacu depind de modul în care acesta va gestiona perioada în care ocupă funcția de prim-ministru.

În privința sprijinului din partea partidului, Dăncilă a indicat că liderul social-democraților ar putea primi susținerea pe care a meritat-o. Totuși, aceasta a mai spus că vor exista și județe care nu-l vor sprijini.

”Probabil va primi ceea ce a făcut şi dânsul, vor fi şi judeţe care nu îl vor sprijini, din păcate”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă și-a exprimat speranța că ea ar putea fi ultima persoană pe care partidul nu a susținut-o. Pe fond, ea a evidențiat importanța susținerii colective în cadrul partidului.

”Eu sper să fiu ultima persoană pe care nu a susţinut-o partidul”, a adăugat fostul premier.

Viorica Dăncilă
SURSĂ FOTO: Dreamstime

Luptă pentru ocuparea de funcții în PSD

Viorica Dăncilă a menționat că, în opinia sa, exista o luptă pentru ocuparea anumitor funcții și poziții în cadrul partidului.

Ea a explicat că această afirmație se bazează pe întâlnirile avute la sediul Partidului Social Democrat (PSD) cu mai mulți membri care îi cereau să-și dea demisia înainte de alegeri.

Fostul prim-ministru al României a sugerat că Marcel Ciolacu ar fi fost vehiculat ca posibil președinte, alături de alți membri precum:

  • Oprișan
  • Benea de la Bacău
  • Manda de la Dolj

”În ceea ce mă priveşte, eu consider că a fost mai mult lupta pentru a ocupa anumite scaune, lupta de a ocupa anumite poziţii în interiorul partidului. Eu asta cred şi pe ce îmi bazez această afirmație, pe faptul că ne-am întâlnit la sediul partidului cu mai mulţi care îmi cereau, înainte de alegeri, să îmi dau demisia, să fie un alt preşedinte şi să formeze ei noua echipă care va conduce partidul”, a arătat Dăncilă, precizând că tot numele lui Marcel Ciolacu se vehicula, ca preşedinte, dar ”erau şi domnul Oprişan, domnul Benea, de la Bacău, domnul Manda, de la Dolj”, spune ea.