Potrivit Biroului Electoral Central (BEC), candidatul susținut de PNL și USR-PLUS la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, se menține pe primul loc la alegerile locale care au avut loc la finalul săptămânii trecut. Aceasta are 40,95% din voturi.

Candidatul PSD pentru aceeași funcție, Daniel Tudorache, are 39,82% din voturi, la cu o diferență de 1,13 procente.

Acestea sunt datele după numărarea a 97,74% din voturile pentru primarul Sectorului 1.

Ce spune Clotilde Armand

Candidata Dreptei, Clotilde Armand l-a bătut pe Dan Tudorache de la PSD la alegerile locale. Aceasta a anunţat că s-a finalizat centralizarea şi verificarea voturilor din Sectorul 1 şi a ieşit învingătoare, la o diferenţă de peste o mie de voturi. ”Am ieşit învingători, matematica a învins”, a afirmat Armand, care a mulţumit tuturor celor care i-au fost alături.

”Am ieşit învingători, Matematica a învins!”, a anunţat Clotilde Armand, care a mai spus că s-a finalizat centralizarea şi verificarea voturilor.

”A fost un proces lung, nu ne explicăm de la început a durat atât de mult. Acum s-a încheiat cu bine, diferenţa este de peste o mie de voturi. Vă promit că voi lupta cu toată forţa mea ca tentativa de fraudare care a existat să nu rămână nepedepsită, nu voi lăsa lucrurile aşa”, a mai afirmat Clotilde Armand.

Barna a intervenit și el

Aceasta a fost însoţită de liderul USR, Dan Barna care a declarat că Armand devine primarul celui mai important UAT din România.

”Clotilde Armand devine primarul Sectorului 1 după o luptă de mulţi ani, după ce – şi foarte mulţi dintre noi credem asta – ar fi trebuit să fie primarul acestui sector acum patru ani, iată că perseverenţa, ambiţia, consecvenţa, seriozitatea dau roade şi după patru ani câştigă această luptă.

Din acest moment Sectorul 1 are şansa unei persoane cu totul remarcabile şi am toată încrederea că următorii ani şi de fapt următorii mulţi ani pentru Sectorul 1 vor fi ani cu adevărat de dezvoltare.

Cele două zile arată cât de mult înseamnă Fără penali în funcţii publice, cât de mult înseamnă Fără hoţie la primărie şi cât de important este ca fiecare dintre noi şi fiecare dintre dvs. să fie implicat şi să fie activ şi să fie vigilent. Pentru că dacă colegii noştri nu şi-a fi pus întrebarea cum se plimbă un domn cu un teanc de procese verbale în braţe, poate să în seara asta am fi privit cu amar un alt fel de spectacol”, a declarat Barna.

Și la Sectorul 3 s-au numărat din nou voturile

La Sectorul 3, după numărarea a 98,02% dintre voturi, Robert Negoiţă a obţinut 43,74%, Adrian Moraru (PNL – USR PLUS) – 28,48%, iar Aurelian Bădulescu (PSD) – 13,71%.

La sectoarele 2, 4, 5 şi 6, datele au rămas neschimbate faţă de ziua de marţi.

Astfel, la Sectorul 2, după centralizarea a 97,55% dintre voturi, Radu Mihaiu (susţinut de PNL şi USR PLUS) are 36,91%, Dan Cristian Popescu (PSD) – 31,50%, iar Neculai Onţanu (Alianţa ADER PPU-SL) – 14,06%.

După numărarea a 98,09% dintre voturi, la Sectorul 4, Daniel Băluţă (PSD) a obţinut 57,03%, iar Simona Spătaru (PNL – USR PLUS) – 29,88%.

La Sectorul 5, după numărarea a 97,30% dintre voturi, Cristian Popescu Piedone are 28,08%, Daniel Florea (PSD) – 25,64%, iar Cristian Băcanu (PNL – USR PLUS) – 25,24%.

La Sectorul 6, unde s-au centralizat 98,12% dintre voturi, Ciprian Ciucu a luat 43,40%, Gabriel Mutu (PSD) – 34,56% şi Ştefan Florescu (PMP) – 7,68%.

Sursa foto: INQUAM Photos, Alexandra Pandrea