Deși medicii de la Spitalul Elias au transmis că Ion Iliescu s-a prezentat la un control periodic și că starea lui nu este una gravă, surse ale Realitatea Tv spun că fostul președinte s-ar afla la terapie intensivă și că ar urmă să fie operat pe inimă. Acesta este cunoscut și ca fiind suferind de cardiopatie ischemică şi, de peste 20 de ani, trăieşte și fără vezică biliară.

Pericardita hemoragică înseamnă că în jurul inimii e un lichid, acesta ar conţine sânge. E clar că lucrul acesta trebuie să fie analizat amănunţit prin mai multe investigaţii, respectiv o ecografie specială şi o tomografie computerizată.

Dacă e lichid, acesta trebuie eliminat, iar acest lucru se face prin mai multe proceduri. În funcţie de mersul investigaţiilor, e posibil ca eliminarea lichidului să fie continuată cu o operaţie pe pericard.

Vezi și Drama ascunsă a lui Cristi Chivu! Boala care l-a schimbat complet. Cu ce se ocupă astăzi fostul căpitaa al naționalei de fotbal

Nu e grav ca pe o inimă oprită, e o operaţie cu un oarecare risc”, a explicat doctorul Mircea Cinteză, referitor la boala de care ar suferi Ion Iliescu.

Mircea Cinteză a mai precizat că existenţa unor stenturi pe care fostul președinte al României le are nu au nicio legătură cu pericardita, nici ca şi cauză, nici ca şi complicaţii.

„Este o intervenţie moderat de complicată, nu aşa complicată ca intervenţiile pe inimă propriu-zis, dar fiind în apropierea inimii poate să ofere un risc. Riscul este dat de cauza care va fi decelată pentru această pericardită cu sânge, nu se poate face decât cu investigaţii”, a adăugat cardiologul Mircea Cinteză.