Karolina Pliskova – Johanna Konta 6-3, 6-4. Konta a salvat două mingi de meci, însă Pliskova a revenit și a pus o scurtă superbă, iar apoi a câștigat mingea decisivă, după ce britanica a trimis în fileu. Ca urmare a acestui rezultat, Karolina Pliskova urcă pe locul al doilea în clasamentul WTA, în locul Simonei Halep. Românca are în acest moment 5533 de puncte, iar Pliskova a adunat 5685. Jucătoarea din Cehia Karolina Pliskova a câştigat duminică turneul de la Roma, învingând-o în finală pe britanica Johanna Konta.

Karolina Pliskova s-a impus în faţa Johannei Konta în două seturi, 6-3, 6-4. După victoria de la Roma, Pliskova urcă pe locul 2 în clasamentul WTA, cu 5685 puncte.

Clasamentul oficial va fi afişat luni pe site-ul WTA şi va conta pentru tabloul turneului de mare şlem Roland-Garros. Clasamentul de luni va fi luat în considerare pentru stabilirea capilor de serie la Roland Garros, competiţie în care Simona s-a impus în 2018, după o finală cu Sloane Stephens.

”Nu pot să am anumite aşteptări, pentru că să fiu nevoită să îmi apăr trofeul la un turneu de Grand Slam este o premieră pentru mine. Este ceva nou, voi încerca să fiu relaxată, să mă bucur de turneu şi să încerc să câştig nişte meciuri. Nimic mai mult”, a spus Simona Halep.