Acest împrumut, 'în valoare de 7,16 miliarde de euro va fi transferat Greciei până luni', dată la care această ţară trebuie să ramburseze o datorie de 4,2 miliarde de euro către Banca Centrală Europeană, a declarat Valdis Dombrovskis.

Miniştrii de finanţe din zona euro au dat, joi, undă verde deschiderii negocierilor privind un al treilea plan de ajutor pentru Grecia, după aprobarea de către Parlamentul elen a primei serii de reforme cerute de creditorii internaţionali ai Atenei.

Vineri, Bundestagul, Camera inferioară a parlamentului german, a aprobat cu o majoritate covârşitoare începerea negocierilor pentru acordarea unui al treilea program de asistenţă financiară pentru Grecia, de 86 miliarde de euro. Acest vot înlătură unul din ultimele obstacole majore în calea deschiderii negocierilor propriu-zise asupra programului de asistenţă financiară pentru Atena.

Potrivit mai multor oficiali europeni, negocierile cu privire la noul plan de salvare ar urma să dureze cel puţin patru săptămâni. AGERPRES