Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, s-a arătat nemulţumită, vineri, la Murighiol, de unii investitori care lasă în paragină hotelurile pe care le-au cumpărat în Delta Dunării.

‘Îi felicit pe privaţii care reuşesc să atragă fonduri europene, care se preocupă de infrastructură, dar nu pot să nu remarc faptul că sunt unii care, pe vremurile guvernării PSD, au luat hoteluri, ca hotelul Sulina din oraşul Sulina, Delta din Delta Dunării, complexul Roşu (…) şi azi sunt în paragină. Cel care le deţine e Sorin Ovidiu Vântu. Dacă infrastructura din turism ar fi la dispoziţia turiştilor, s-ar investi în aceasta, Delta ar fi mult mai atractivă. Ne bucurăm că există şi investitori care ţin să atragă turiştii, ţin să aibă structuri de cazare moderne, dar nu se poate să nu remarcăm că sunt şi unii care îşi bat joc de turismul din Delta Dunării’, a declarat, vineri, la pensiunea Pelican, din localitatea tulceană Murighiol, ministrul turismului.

Premierul Emil Boc şi ministrul Elena Udrea s-au aflat vineri în localitatea Murighiol, unde au vizitat amplasamentul pe care urmează să se realizeze un nou miniport.

”Pentru prima dată, Guvernul, anul trecut, a alocat fonduri din bugetul propriu pentru a finanţa lucrări de infrastructură turistică şi în Delta Dunării. Avem aproape gata miniportul de la Sfântu Gheorghe, vom face miniportul de la Murighiol, când terminăm problema cu digul de aici. Avem lucrările de la Sulina şi acolo, în continuare, vom investi pentru a pregăti oraşul pentru lansarea strategiei europene a Dunării şi la Sulina, în primăvara anului viitor. Din păcate, investiţia şi efortul pe care îl face Guvernul nu e susţinut de privaţi’, a afirmat Elena Udrea.

În acelaşi timp, premierul Emil Boc l-a felicitat pe preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Victor Tarhon, pentru iniţierea unui comitet interministerial menit să susţină strategia de dezvoltare a Deltei Dunării, comitet pentru a cărui înfiinţare a fost adoptată şi o hotărâre de Guvern.

‘Dacă avem avantajul acesta al Dunării e păcat să nu îl utilizăm la maxim, iar acum avem ocazia să îl lansăm la nivel internaţional într-un context mult mai pronunţat’, a declarat premierul Emil Boc.

Şeful Executivului şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului au participat vineri la Tulcea la inaugurarea drumului Tulcea-Murighiol-Uzlina-Dunavăţu-Lacul Razim, lucrările de îmbunătăţire a infrastructurii, în valoare de peste 52 de milioane de lei, fiind finanţate de Uniunea Europeană.

Lucrările au constat în realizarea a 13 kilometri de drum nou, reabilitarea a 37 de kilometri de drum existent, a şapte poduri, a 47 de podeţe, realizarea a 50.232 de metri pătraţi de trotuare, a 49 de kilometri de şanţuri protejate şi neprotejate, precum şi în amenajarea unui sens giratoriu şi a unei benzi de accelerare-decelerare.