UDMR insistă pentru continuitate. Ce riscă cetățenii care se duc la vot a spus chiar liderul UDMR, Kelemen Hunor. „Nu este niciun risc pentru sănătatea noastră, votarea se desfăşoară în siguranţă”, a transmis acesta.

„Astăzi am votat pentru continuitate, atât în Cârţa, cât şi în judeţul Harghita, ca să putem îmbunătăţi condiţiile pentru creşterea calităţii vieţii. Avem nevoie de autorităţi locale legitime, stabile, pentru că haosul predomină în toată ţara”, a declarat preşedintele UDMR.

Kelemen Hunor le-a cerut maghiarilor din România să-şi exercite dreptul de vot la alegerile locale 2020, pentru că procedura de vot se desfăşoară în condiţii de siguranţă, nu există niciun risc pentru sănătate.

Liderul UDMR a vorbit și despre adevărata miză a alegerilor locale de astăzi. Preşedintele Kelemen Hunor a explicat că, în ultimii ani, maghiarii din România au reuşit să obţină rezultate foarte bune atunci când au fost uniţi.

„Să dăm dovadă de unitate şi astăzi, numai aşa vom fi o comunitate puternică! Să nu fim comozi, să fim solidari. Să mergem la vot chiar dacă primarul maghiar nu are un contracandidat în localitatea noastră, pentru că soarta întregului judeţ poate depinde şi de votul nostru”, a subliniat Kelemen Hunor.

Chiar înainte de alegerile locale, ungurii fac o mișcare fără precedent. Astfel că, zeci de autocare, microbuze și mașini au fost pregătite în Ungaria pentru a-i aduce acasă pe acei tîrgumureșenii care sunt plecați în țara vecină și pentru a sprijini implicit votarea candidaților UDMR. De asemenea, doar pentru această situație specială, Ungaria a suspendat controalele COVID 19 pentru 24 de ore, dacă turistul prezintă ștampila VOTAT pe cartea de identitate.

Totuși, opinia publică din Transilvania așteaptă o poziție oficială din partea MAE și a președintelui Klaus Iohannis.

„VINO ACASĂ, VOTEAZĂ ȘI TU! LA ÎNTOARCERE CU AUTOCOLANTUL VOTAT DE PE SPATELE CĂRȚII DE IDENTITATE DOVEDEȘTI PARTICIPAREA TA LA VOT. ASTFEL NU VEI INTRA ÎN CARANTINĂ. ATENȚIE: DOAR ÎN INTERVALUL – DUMINICĂ DIMINEAȚĂ DE LA ORA 8 PÂNĂ LUNI DIMINEAȚĂ LA ORA 9 POȚI REVENI ȘI INTRA ÎN UNGARIA FĂRĂ PROBLEME!”, a anunțat UDMR.