Vineri, 15 mai, Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), WTA şi ATP au anunţat că suspendarea meciurilor de tenis va continua, termenul fiind prelungit cu aproape trei săptămâni. Niciun turneu oficial nu va avea loc până la 31 iulie, în ciuda faptului că jucătorii din multe ţări au primit deja permisiunea de a se antrena.

Turneul BRD Bucharest Open de la Bucureşti este şi el afectat de această măsură. WTA a decis să anuleze oficial turneele de la Bastad (Suedia), Lausanne (Elveţia), Bucureşti şi Jurmala (Letonia). Totuşi, cei din asociaţia tenisului feminin au mai lăsat o portiţa deschisă pentru turneele de la Karlsruhe (Germania, programat începând cu 28 iulie) şi Palermo (Italia, programat începând cu 20 iulie). Decizia privind acestea două va fi luată ulterior.

David Haggerty, preşedintele ITF, a precizat că: “Sunt decizii greu de luat şi dezamăgitoare, dar sănătatea şi siguranţa rămân preocuparea noastră numărul unu. Vom continua să monitorizăm situaţia la nivel global şi să analizăm soluţiile pentru a relua activitatea competiţională.”

În cel mai bun caz, fanii tenisului şi-ar putea vedea din nou favoriţii pe teren cel mai devreme în circuitul nord-american pe hard, mai precis cu turneele de la Washington (ATP) şi San Jose (WTA). US Open programează meciuri pe tabloul principal începând cu 31 august, iar calificările pornind cu 24 august, scrie adevarul.ro.