Conform surselor citate, Fondul urmează să realizeze un raport de ţară, iar Executivul i-a rugat pe reprezentanţii FMI "să nu mai greşească" atunci când fac previziuni referitoare la România. 

"O întâlnire cu FMI pentru a le da acces la bazele de date ANAF, să vadă cifrele. Am venit în întâmpinarea FMI pentru că trebuie să facă raportul de ţară", au menţionat sursele citate. 

Aceleaşi surse au precizat că Executivul doreşte ca Fondul Monetar Internaţional "să nu mai greşească", având în vedere că "ultimele două previziuni ale FMI au fost greşite". 

La întâlnirea cu reprezentanţii FMI au participat şi vicepremierul Marcel Ciolacu şi ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa. 

Tot la sediul Guvernului, premierul Tudose a avut loc o întâlnire şi cu reprezentanţi ai Băncii Mondiale. La întâlnire a participat şi ministrul Sănătăţii, Florian Bodog. 

"A fost întâlnire cu Banca Mondială pentru a beneficia de expertiză tehnică, suport tehnic, pentru spitale, autostrăzi, investiţii strategice", au mai spus sursele citate. 

Întâlnirile au avut loc în contextul în care Executivul pregăteşte rectificarea bugetară, care ar urma să aibă loc pe 20 septembrie, după cum a anunţat vicepremierul Marcel Ciolacu. 

"Până pe 5 septembrie avem proiecţia bugetului pe 2018, între 5 şi 7 septembrie, în sediul din Victoria, echipa premierului va lucra cu echipa de la Ministerul Finanţelor, va începe să lucreze atât pe buget, cât şi pe rectificare. Între 7 şi 10 septembrie, fiecare ministru va avea întâlniri individuale cu ministrul Finanţelor şi echipa de la Finanţe şi vom stabili cifrele şi în jur de 20 septembrie vom avea rectificarea bugetară", a declarat Ciolacu, pe 25 august, la Neptun. 

Totodată, Executivul pregăteşte proiectul legii bugetului de stat, care ar urma să fie transmis Parlamentului în luna noiembrie. 

"Proiectul legii bugetului de stat va fi elaborat şi transmis în timp Parlamentului, în luna noiembrie, pentru a începe anul viitor cu bugetul aprobat", a declarat prim-ministrul Mihai Tudose, luni, în plenul Parlamentului, la dezbaterea "Ora premierului". 

AGERPRES