Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit vineri despre Tudorel Toader, spunând despre ministru că îl admiră pentru curajul de a propune revocarea Laurei Codruţa Kovesi, acesta afirmând că ministrul Justiției este independent.

EXCLUSIV! Călin Popescu Tăriceanu rupe tăcerea! Va candida sau nu la prezidențiale! Greșeala capitală pe care PNL a făcut-o cu Rareș Bogdan 

Tăriceanu a spulberat practic informațiile recente din presă conform cărora Toader ar urmea să plece din Guvern în cazul în care nu o să semneze un OUG bombă dorit de Dragnea.

„Haideți să lămurim! Tudorel Toader nu e omul nimanui. Eu îl apreciez foarte mult pentru latura sa profesională, nu pot să ascund faptul că, nu o dată, l-am consultat în chestiuni de drept constituțional, dar contestarea lui Tudorel Toader vine puternic din partea Opoziției. E impropriu spus să discutăm despre soarta lui, că soarta lui este una și clară, este mare specialist în drept constituțional, în drept penal și este ministru al Justiției și cred că și-a făcut, până în momentul acesta, treaba cu onoare și demnitate și cu curaj”, a declarat Tăriceanu.

Tudorel Toader, anunţ la doar câteva ore după ce s-a aflat că pleacă din Guvern

Liderul ALDE consideră că Toader a fost singurul care a avut curaj să o dea jos pe șefa DNA

„Când spun curaj, vă reamintesc că a fost cel care a avut curajul, spre deosebire de toți predecesorii domniei sale, să propună revocarea procurorului șef de la DNA, în urma unei analize serioase pe care a prezentat-o public și din care am să subliniez un singur lucru: încălcarea prevederilor constituționale și a deciziilor Curții Constituționale de către procurorul șef al DNA. Acestea au fost elementele care l-au determinat pe ministrul Toader să ia decizia revocării”, a mai spus liderul ALDE, trecând parcă peste reacțiile negative venite din PSD cu privire la ministrul Justiției.

Călin Popescu Tăriceanu a fost vineri la Târgu-Jiu, însoțit de o parte dintre candidații partidului la alegerile europarlamentare, unde a susținut o conferință de presă.