Tudorel Toader îi dă replică dură ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, pe Facebook, după ce acesta a spus că instituţia pe care o conduce a primit de la Ministerul Justiţiei 17 pagini de observaţii privind ordonanţa pe achiziţii, printre recomandări fiind şi cea de obţinere a unui aviz de la Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

Tudorel Toader s-a războit pur și simplu pe Facebook cu foşti colegi din guvern și păstrează promisiunea făcută cu privire la dezvăluirile pe care le are pregătite pentru a fi folosite în următoarea perioadă Prezentăm mesajul complet al ministrului:

„Altă simplă precizare ! Despre „ordonanţa pe achiziţii”. MJ avizează, sub aspectele de legalitate, proiectele de acte normative inițiate de către alte ministere.
MJ nu inițiază și nu elaborează proiecte de acte normative în locul altor ministere. In evidentele MJ nu figurează un proiect trimis spre AVIZARE conform dispozițiilor art. 20 alin. (7) din HG 561/2009, referitor la „ordonanţa pe achiziţii”. În faza de prealabilă, de consultare interinstituțională, MJ a transmis o serie de propuneri si observații, referitoare la un proiect OUG pentru modificarea și completarea unor acte normative printre care și legislația din domeniul achizițiilor publice.
Prin adresa MJ nu a fost solicitat avizul CSAT. Luând în considerare intervențiile asupra unor acte normative care transpun directive ale Uniunii Europene (art. II – V din proiect), în temeiul art. 2 pct. 37 din H.G. nr. 16/2017, a fost menționată necesitatea obținerii avizului Ministerului Afacerilor Externe și a Ministrului Delegat pentru Afaceri Europene.”, scrie Toader pe Facebook.