Președintele Statelor Unite ale Americii a postat pe pagina sa de Twitter un mesaj important pentru americani privind alegerile prezidențiale.

Acesta a scris că joi va avea loc o importantă conferință de presă susținută de avocați și că toate piesele vin la locul lor.

„O importantă conferinţă de presă va avea loc azi şi va fi susţinută de avocaţi. Veţi vedea că avem cale liberă spre victorie. Toate piesele vin la locul lor”, a scris Donald Trump pe Twitter.

Potrivit mesajului său, președintele Donald Trump nu renunță la ideea că alegerile prezidențiale nu au fost  pierdute.

Cum vrea Trump să își demostreze victoria în alegeri

În timp ce preşedintele republican Donald Trump refuză în continuare să îşi recunoască înfrângerea în faţa democratului Joe Biden, tot mai mulți oficiali ai administrației republicane vorbesc despre o tranziție lină către una democrată. Trump continuă însă cu îndârjire să își apere poziția.
Preşedintele Donald Trump a anunţat marţi pe Twitter concedierea lui Chris Krebs, şeful Agenţiei pentru securitatea infrastructurii şi securitate informatică, care a contestat acuzaţiile de fraudare a scrutinului prezidenţial aduse de liderul de la Casa Albă, transmite AFP.

„Declaraţia recentă a lui Chris Krebs privind securitatea alegerilor din 2020 a fost extrem de inexactă, deoarece au existat nereguli şi fraude masive”, a scris preşedintele Trump.

Krebs a respins afirmațiile lui Trump

„Prin urmare, Chris Krebs a fost demis din funcţia de director al agenţiei pentru securitatea infrastructurii şi securitate informatică, cu efect imediat”.

Săptămâna trecută, această agenţie a declarat că alegerile din 2020 au fost „cele mai sigure din istoria americană”, potrivit dpa.

La rândul său, Krebs a apelat, de asemenea, la Twitter pentru a respinge afirmaţiile false de fraudă electorală, des promovate de Donald Trump.

În calitate de director al agenţiei, Krebs a fost unul din înalţii oficiali americani care a contribuit la asigurarea securizării infrastructurii de votare faţă de riscul unor imixtiunii externe sau a unor fraudelor interne.

Trump, contestat din toate părțile

În timp ce preşedintele republican Donald Trump refuză în continuare să îşi recunoască înfrângerea în faţa democratului Joe Biden, Consilierul pentru securitate naţională de la Casa Albă, Robert O’Brien, a promis luni o tranziţie lină spre o administraţie democrată.

El a spus că SUA au avut „tranziţii paşnice şi reuşite chiar şi în cele mai conflictuale perioade”.

„Dacă se va stabili că echipa Biden/Harris este câştigătoare, iar acum evident că asta este situaţia, vom avea o tranziţie extrem de profesionistă din partea Consiliului de Securitate Naţională. Nu există niciun dubiu”, a spus O’Brien la Global Security Forum, o conferinţă virtuală.

Spre deosebire de preşedintele Trump, O’Brien a afirmat de asemenea că Joe Biden şi coechipiera sa din alegeri, Kamala Harris, „au oameni extrem de profesionişti” în echipa lor, capabili să preia frâiele.

„Merită să aibă un pic de timp pentru a se instala şi pentru a-şi pune în practică politicile”, a adăugat el.