Una dintre afacerile lui Trump a pierdut peste 327 de milioane de dolari

Trump Media and Technology Group (TMTG), compania media fondată de Donald Trump și listată pe Wall Street la sfârșitul lui martie, a raportat o pierdere de peste 300 de milioane de dolari în primul trimestru al acestui an.

Într-un comunicat oficial, s-a dezvăluit că grupul a suferit o pierdere netă de 327,6 milioane de dolari în perioada ianuarie-martie. Datele au fost comparate cu o pierdere de puțin peste 210.000 de dolari în aceeași perioadă a anului anterior.

În perioada respectivă, TMTG, cu principala sa sursă de venit în rețeaua de socializare Truth Social, a înregistrat o cifră de afaceri de 770.500 de dolari.

TMTG este listată la Bursa de Valori din New York

Din 28 martie, compania media a candidatului republican la președinția SUA este listată la Bursa de Valori din New York. Compania este obligată să raporteze rezultatele financiare trimestrial.

Pentru a fi listată pe Wall Street, TMTG a fuzionat cu Digital World Acquisition Corp (DWAC). Acesta este un SPAC care are ca singur obiectiv facilitarea accesului unei companii la piața bursieră. Mai precis, este o companie de achiziție cu scop special.

Această tranzacție a implicat cheltuieli de peste șase milioane de dolari pentru grupul lui Donald Trump. Cheltuielile au dus a o creștere de patru ori a pierderilor operaționale față de primul trimestru al anului 2023, ajungând la 12,1 milioane de dolari.

”Potrivit datelor furnizate de TMTG la 29 aprilie 2024, acţiunile societăţii erau deţinute de peste 621.000 de acţionari, dintre care marea majoritate sunt investitori particulari”, precizează în comunicat întreprinderea.

Donald Trump
Donald Trump (SURSA FOTO: Facebook, Donald J. Trump)

Cursul Trump Media and Technology Group s-a prăbuşit cu peste 70%

După listarea pe bursă, valoarea acțiunilor Trump Media and Technology Group a scăzut cu peste 70%, dar a început să crească din mijlocul lunii aprilie.

Această diminuare a valorii a redus considerabil avere lui Donald Trump, care deține 57,3% din acțiunile TMTG.

Devin Nunes, fost membru republican ales și actual director general al grupului, a acuzat fonduri speculative că au manipulat piața prin utilizarea unui mecanism ilegal pentru a diminua valoarea acțiunilor.

Într-un comunicat citat luni, el a asigurat că TMTG este „solid capitalizat”.

”Fondul nostru de rulment pozitiv ne permite să explorăm şi să continuăm un eventai larg de iniţiative şi inovaţii în vederea dezvoltării platformei Truth Social, inclusiv potenţiale activităţi de fuziuni şi achiziţii”, a adăugat el.

”Suntem deosebit de entuziasmaţi de ideea de a progresa în domeniul streamingului TV în direct, în dezvoltarea propriei noastre reţele de difuzare de conţinut”, comentează Devin Nunes.