1. Un băiat numit Crăciun de Matt Haig

Volumul „Un băiat numit Cărciun” ne arată că adevărata magie a Crăciunului este aceea a dăruirii. Cărțulia, semnată de Matt Haig și  ilustrată de Chris Mould, îl are în prin plan pe Nikolas, un puști din Finlanda care locuiește într-o casă mică din Finlanda. Se apropie Crăciunul și puștiul își pierde privirea prin vitrinele pline de jucării. Și, desigur, pe care și le-ar dori. Cu toate acestea, el e fericit cu cele două cadouri pe care au reușit părinții săi să i le facă: o sanie pe care a construit-o tatăl său și o păpușă dintr-un nap, pe care a lucrat-o mama sa. Lecțiile pe care le va învăța Nikolas, vor părea o adiere de vânt într-o zi caniculară pentru fiecare dintre noi.

2. Cadoul de Cecelia Ahern


Cadoul spune povestea unui om de afaceri destul de obosit, care se află în permanență în șah cu timpul „liber”. Într-una din zile, Lou Suffern, eroul nostru, oferă o cafea unui om de pe stradă și îi dî și-un job. La schimb, el va primi un cadou care să-i reamintească cât de prețios este timpul. Romanul a fost nominalizat la Irish Book Awards și a apărut pe lista cărților bestseller. Cecilia Ahren a mai scris și P.S. Te iubesc, un roman care a fost ecranizat cu Gerard Butler și Hillary Swank în rolurile principale.

3.Crăciunul lui Poirot de Agatha Christie

Pentru că și în pragul sărbătorilor, cărțile polițiste țin companie multora dintre noi, Crăciunul lui Poirot este una dintre opțiunile ideale pentru iubitorii de gen. Cartea debutează cu povestea milionarului Simeon Lee, care de multă vreme s-a depărtat de rudele sale. Cu ocazia Crăciunului, el pune la cale o reuniune de famile ușor neobișnuită. Însă nu apucă bine să-și primească oaspeții că are loc o crimă, pe urmele căreia va ajunge Poirot.