Dacian Cioloș a scris pe pagina sa de Facebook că Alianța USR-PLUS trebuie să înceapă discuțiile cu PNL pentru declanșarea alegerilor anticipate. Liderul PLUS are în vedere o colaborare cu PNL pentru alegerile locale pentru a promova candidați de valoare.

„E momentul ca forțele politice care doresc modernizarea României, care vor să întărească rolul țării în Uniunea Europeană să colaboreze pentru ca votul vostru din 26 mai și cel din turul întâi și din turul doi al alegerilor prezidențiale să nu se piardă.

Țara are nevoie de reforme urgente, iar pentru realizarea lor noi, Alianța USR PLUS, trebuie să începem rapid discuțiile cu PNL pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Ne trebuie un nou Parlament, care să își asume schimbarea în bine a României. Sperăm ca lucrul acesta să îl înțeleagă și reprezentanții celorlalte partide din Parlamentul actual.

PSD a fost învins, dar încă are pârghii prin care poate frâna dezvoltarea și modernizarea țării. De aceea este important să înlăturăm PSD de la conducerea administrațiilor locale. Alianța USR PLUS are în vedere o colaborare cu PNL acolo unde acest lucru ne poate ajuta să promovăm candidați de valoare și să trimitem PSD în opoziție. Ideal ar fi să modificăm legea, astfel încât primarii și președinții de consilii județene să fie aleși în două tururi de scrutin.

Prin votul vostru, ne-ați transmis foarte clar ce vreți. De acum înainte, ca oameni politici responsabili, trebuie să arătăm că am înțeles și că prețuim cum se cuvine votul acesta”, a scris Dacian Cioloș pe pagina sa de Facebook.