Grupul german de distribuţie Metro a anunţat astăzi că şi-a vândut lanţul de magazine universale Galeria Kaufhof către grupul canadian Hudson's Bay pentru 2,825 miliarde euro, transmite Reuters. Grupul Metro a decis să-şi vândă subsidiara care regrupa magazinele universale deoarece vrea să se concentreze pe divizia de vânzări en-gros Metro Cash & Carry, divizia de electronice Media-Saturn şi lanţul de hypermarketuri Real.

Tranzacţia, care ar urma să se finalizeze în luna septembrie a acestui an, include lanţul de magazine Galeria Kaufhof din Germania şi Galeria Inno din Belgia precum şi portofoliile imobiliare asociate. Metro a precizat că vânzarea acestor active va avea un efect pozitiv de aproximativ 700 milioane de euro asupra rezultatului său operaţional.

Întrebat de ziarişti care sunt şansele unui dividend special de pe urma acestei vânzări, directorul general de la Metro, Olaf Koch, a declarat că obiectivele sale sunt investiţiile în noi ţări şi reducerea datoriilor. Metro, al patrulea retailer european, cu 2.200 de magazine în 30 de ţări, şi-a vândut o serie de active pentru a-şi reduce datoria şi a se se concentra pe afacerile sale de bază.

Metro Cash & Carry s-a lansat oficial în România în luna octombrie 1996, când a deschis primul magazin din Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără 32 de magazine în 24 de oraşe.


Te-ar putea interesa și: