Acordul de colaborare a fost semnat pe data de 25 mai, sub înaltul patronaj al Ambasadei Franţei la Bucureşti. Memorandumul a fost semnat pentru partea română de către preşedintele Consiliului de Administraţie al Transgaz, Ion Sterian, şi de către directorul Departamentului Accesare Fonduri Europene şi Relaţii Internaţionale Transgaz, Ciprian Alic. Pentru partea franceză au semnat Thierry Trouvé, director general al GRTgaz, şi Laurent Théry, director pentru dezvoltare internaţională al companiei.

"Acest memorandum se face între două companii lider în domeniul lor, GRTgaz şi SNTGN Transgaz. Aceasta iniţiativă ilustrează în mod perfect cooperarea şi legăturile care pot avea loc între ţările noastre, prin intermediul profesioniştilor din domeniu şi al voluntarilor. Şi în acest caz, este vorba – fără să divulg toate aspectele – despre un acord pentru implementarea strategiei energetice europene în România", a declarat François Saint-Paul, ambasadorul Franţei la Bucureşti, prezent la semnarea memorandumului.

GRTgaz este unul dintre liderii europeni din domeniului transportului de gaz natural şi un expert mondial al reţelelor şi sistemelor de transport de gaz.

În Franţa, GRTgaz deţine şi exploatează 32.320 kilometri de reţea de distribuţie subterană şi 27 de staţi de compresie pentru transportul gazului între furnizori şi consumatori (distribuitori sau clienţi industriali racordaţi la reţeaua de transport). GRTgaz asigură misiuni de serviciu public pentru a garanta continuitatea alimentării consumatorilor şi comercializează servicii de transport utilizatorilor reţelei. AGERPRES