Fostul președinte Traian Băsescu a făcut joi seară un anunț foarte important cu privire la intențiile sale privind candidatura pentru Primăria Capitalei.

Astfel, Băsescu a salutat decizia PNL de a-l susține pe Nicușor Dan în cursa pentru Primăria Generală și a anunțat că el nu va mai candida.

”Nicușor Dan e soluția care ne unește pe toți”, a declarat Traian Băsescu, într-o intervenție telefonică, în direct la Digi 24 TV.

Trebuie precizat faptul că președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat joi în mod oficial că liberalii vor susține candidatura lui Nicuşor Dan la funcţia de Primar General al Capitalei, în alegerile din acest an.

”Nu a existat o negociere politică”

“PNL a efectuat o cercetare sociologică amplă la nivelul Municipiului Bucureşti şi la nivelul fiecărui sector al Capitalei. În urma acestei cercetări a rezultat că toţi candidaţii PNL au şansa de a câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei, dar nu avem această garanţie că vor câştiga bătălia cu PSD.

În urma discuţiilor pe care le-am avut cu Nicuşor Dan, care au vizat problemele Bucureştiului, soluţiile pentru rezolvarea marilor probleme ale Capitalei, am luat decizia de a-l propune pe Nicuşor Dan ca şi candidat la Primăria Capitalei susţinut de PNL”, a spus Orban, la sediul PNL.

El a arătat că urmează să prezinte această decizie în conducerea PNL Bucureşti şi în Biroul Executiv al partidului.

”Nu am avut nicio negociere politică cu Nicuşor Dan”, a mai precizat Orban, adăugând că discuţiile cu acesta au vizat problemele Capitalei şi soluţiile pentru acestea.