Fostul Președinte al României, Traian Băsescu, a declarat joi că Partidul Mișcarea Populară (PMP) ar trebui să conteste alegerile dacă nu primește banii de subvenție de la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Declarația a fost făcută în contextul unei discuții despre corectitudinea alegerilor și susținerea candidaților comuni ai PSD-PNL.

AEP nici astăzi nu dă drumul la banii de subvenție pentru PMP

Traian Băsescu a subliniat că, deși Eugen Tomac a fost ales președinte al PMP acum un an și jumătate, doar recent instanța a confirmat această alegere. Cu toate acestea, AEP nu a alocat încă subvențiile financiare necesare partidului.

„De un an și jumătate, abia ieri s-a pronunțat instanța că Tomac este președinte, exact, și AEP nici astăzi nu dă drumul la banii de subvenție pentru acest partid. Păi, ei au făcut tot ce s-a putut să elimine PMP din spectrul public. N-au reușit”, a declarat Băsescu la B1TV.

Băsescu a explicat că, din cauza lipsei subvențiilor, partidul a fost forțat să funcționeze fără resurse financiare adecvate, ceea ce a afectat grav activitatea acestuia.

„Funcționarii de la filiale sunt neplătiți, unii au plecat. Pur și simplu, sabotează un partid europarlamentar”, a spus el.

Traian Băsescu, fostul președinte al României
SURSA FOTO: Inquam Photos, Oana Pavelescu

Traian Băsescu spune că PMP ar trebui să conteste alegerile din acest an

În cazul în care subvențiile nu sunt plătite imediat după hotărârea judecătorească, Băsescu sugerează că PMP ar trebui să conteste alegerile, subliniind că partidul a fost lăsat fără resurse necesare pentru a funcționa corect.

„Cred că soluția corectă pentru PMP, dacă nici după hotărârea judecătorească dată atât de târziu, azi, de recunoaștere a congresului din 2022, deci dacă nici mâine nu primesc banii de subvenție, nu pot decât să conteste alegerile”, a declarat Băsescu.

Neavând deschisă finanțarea pentru subvenție, nu pot face împrumuturi, că nimeni nu împrumută partidul știind că nu primește subvenția, a mai spus fostul președinte.

Traian Băsescu a criticat și atitudinea președintelui AEP, Toni Greblă, sugerând că acesta ar avea un comportament ostil față de PMP.

„Toni Greblă, atitudinea tipică bolșevicului (…) să îi distrug partidul”, a comentat fostul președinte, referindu-se la dificultățile întâmpinate de PMP în obținerea subvențiilor.

Tribunalul Bucureşti a validat congresul din 2022 în care Eugen Tomac a fost ales preşedinte

Amintim că, Tribunalul Bucureşti a validat joi congresul din 2022, unde Eugen Tomac a fost ales preşedinte. Reprezentanții PMP au transmis că „acest proces nu este doar o victorie pentru noi, ci şi o lovitură dură pentru cei care au încercat să ne distrugă”.

Cu două decizii ale instanţelor care validează voinţa internă a PMP, „mergem mai departe, cu capul sus şi cu inima plină de determinare”, au mai declarat cei de la PMP într-un comunicat.