Traian Băsescu merge la tribunal. Şi-a dat în judecată un fost apropiat

Traian Băsescu îşi caută dreptatea la tribunal. De data aceasta, obiectul plângerii sale este un fost apropiat al său, dar şi al Elenei Udrea.

Este vorba despre fostul deputat şi vicepreşedinte al PMP Radu Cristescu, aflat în prezent la PSD.

Băsescu şi Cristescu se află într-un conflict la scenă deschisă de mai multă vreme. Acum doi ani, fostul deputat din partidul creat de Băsescu îl acuza pe fostul preşedinte că ar fi încasat bani în perioada în care se afla la Palatul Cotroceni.

„Scotea bani cu valiza din țară”, spunea Radu Cristescu despre fostul preşedinte, la acel moment. Banii ar fi venit de la anumiţi oameni de afaceri, potrivit acuzaţiilor lui Cristescu.

Acum însă, Traian Băsescu este decis să îl facă să plătească pe Radu Cristescu pentru defăimare, astfel că s-a adresat instanţei. Tribunalul Bucureşti a înregistrat acţiunea la începutul acestei luni, mai exact pe 2 aprilie. Totul a fost repartizat la Secția III Civilă, însă nu există deocamdată un prim termen stabilit în proces.

Acuzaţii grave la adresa lui Băsescu. Fostul preşedinte spune că nu sunt decât minciuni

Radu Cristescu
Radu Cristescu / SURSA FOTO: captura YouTube

Acuzaţiile privind banii primiţi de fostul preşedinte nu au fost singurele lansate de Radu Cristescu. Acesta a venit şi cu anumite documente care ar fi demonstrat, potrivit spuselor sale, că Traian Băsescu a vândut celebra Flotă a României. Totul s-ar fi realizat prin intermediul unei firme dintr-un paradis fiscal, firma purtând numele de Petroklav.

Cât despre banii pe care Traian Băsescu i-ar fi scos din ţară, fostul deputat PMP povestea la „Sinteza Zilei” despre două avioane private în care fostul preşedinte încărca mai multe cuţii de carton pline cu bancnote de 50 de euro.

„Nu a plecat o dată, a plecat de 30 de ori, de mai multe ori, în 10 ani de mandat”, acuza Cristescu în 2022.

Traian Băsescu a negat vehement toate acuzaţiile formulate de fostul său apropiat.

Reacţia lui Radu Cristescu, după ce a fost dat în judecată

Radu Cristescu se miră de faptul că fostul preşedinte a aşteptat atât de mult să îl cheme în judecată. Din 2022 şi până acum, el nu a mai vorbit nimic despre Băsescu şi nici nu s-a mai intersectat cu fostul preşedinte. Băsescu nu l-ar fi anunţat că are de gând să deschidă o acţiune în justiţie.

Cristescu nu înţelege de ce Traian Băsescu l-a dat în judecată „abia acum”, însă admite că fostul lider de la Cotroceni nu lasă nimic la voia sorţilor, scrie Fanatik.

„Nu știam de proces, acum aflu și eu de la dumneavoastră. Nu știu despre ce e vorba. Dacă se referă declarațiile de acum câțiva ani, nu înțeleg de ce m-a dat abia acum în judecată. Știu că dânsul nu lasă nimic la voia întâmplării.

Eu, de prin 2022, nu am mai vorbit nimic despre Băsescu, nu ne-am întâlnit și nici n-am discutat. Nu mi-a transmis nici măcar prin intermediari că urmează să-mi deschidă un proces. E adevărat, în trecut am fost destul de apropiat de Traian Băsescu.

Există acele declarații date de Cășuneanu la DNA. Dacă se mergea pe chestia asta, îl rezolvau de mult, însă s-a preferat să se meargă pe varianta asta cu informatorul (la Securitate – n.red.). O să pot să vă dau mai multe detalii despre proces când o să le aflu și eu”, a declarat Radu Cristescu.