România are probleme foarte mari. Pandemia de coronavirus lovește crunt în aceste zile. Numărul de infectări crește într-un ritm alert.

Traian Băsescu anunță dezastrul

În același timp, fostul președinte al României, Traian Băsescu, demască greșelile imense făcute de către autorități. Mai mult, Băsescu dă de pământ cu cei care au gestionat situația. Autoritățile au greșit din punct de vedere psihologic în relația cu populația și și-au pierdut credibilitatea, spune actualul europarlamentar.

‘Trebuia foarte mult tact in relația cu populația, s-a greșit din punct de vedere psihologic. Ne-am amăgit cu testări foarte puține în faza inițială și raportam niște cifre pentru care ne invidia orice țară, dar noi nu spuneam ca nu-i testam pe cei băgați în carantină, decât în a 14-a zi. Modul extrem de brutal în care s-au dat amenzi la populație, în mediul rural, armata nu a dat nicio amenda, acolo nu se respecta nimic, era no man’s land’ în mediul rural’, a tunat Băsescu, anunță RTV.

Dar asta nu e tot. Băsescu a dezvăluit ce s-a întâmplat în mai multe one din țrp. ‘Sfatul meu de jurnalist este să nu vă uitați doar la cei îmbolnăviți. Uitați-vă la decese, ele nu au o creștere explozivă. Legea asta minune…este cea mai mare prostie si o mare ticăloșie. România nu avea nevoie de ea’, a mai spus Traian Băsescu.