Traian Băsescu a declarat, întrebat cum vede performanța ministrului Educației Monica Anisie și dacă s-ar impune remanierea acesteia, că PNL a ajuns să guverneze cu oameni care în alte Cabinete erau în linia a treia sau a patra.

Candidatul PMP la Primăria Capitalei a adăugat că acum aceste persoane sunt în linia întâi. El a adăugat că ministrul Monica Anisie este în categoria analfabeților funcționali din Executivul Orban, în ciuda faptului că este profesoară.

”Guvernează acum cu analfabeții funcționali”

„Ce performanță? Hai să fim serioși. Practic PNL, ca de altfel și PSD, aceste două partide mari, de asta este nevoie de un al treilea, de un PMP, au ajuns să guverneze cu linia a patra, a cincea dintre specialiștii pe care îi au pentru că această linie a ajuns acum linia întâi.

Gândiți-vă ce miniștri aveau în trecut, ce miniștri au acum și PSD și PNL.
Deci guvernează acum cu analfabeții funcționali care au ajuns în funcții înalte, iar doamna Anisie, fie ea și profesoară, este în această categorie, pentru că nu înțelege ministerul ei.

Degeaba citește despre educație, pentru că nu înțelege. Dacă ar fi înțeles primul lucru pe care l-ar fi anunțat doamna Anisie era – dragi părinți și copii, având în vedere situația de pandemie, pentru că totuși este necesară și predarea față în față cu profesorul, dar am selectat ce este esențial pentru copii, pentru viitorul lor, și am făcut o reducere consistentă a curriculei”, a afirmat Traian Băsescu, întrebat sâmbătă la prezentarea programului politic cum vede performanța Monicăi Anisie și dacă aceasta ar trebui remaniată de la conducerea Ministerului Educației.

”Lăsăm să funcționeze o monstruozitate!

El a adăugat că ministrul nu a luat măsurile pentru reducerea timpului pe care un copil îl stă la școală, în contextul pandemiei de COVID-19 și a dat exemplul unei școli din București. Băsescu a mai precizat că acesta este motivul pentru care Comisia Europeană a evaluat sistemul de educație din București ca fiind pe locul 27, din 28 de capitale analizate, informează ziare.com.

„Uitați-vă, program la o școală din București, program de după-amiază. Acesta e un program de după-amiază care este prevăzut a se putea întinde pe 7 ore. E o școală din București. Ore reduse la 50 de minute la 40 de minute, dar copilul să facă cele 7 materii.

Cât de întregi putem fi la minte ca și conducători ai Ministerului Educației să lăsăm o asemenea monstruozitate să funcționeze în sistemul de învățământ pe timp de pandemie, când ne punem problema să reducem cât mai mult statul copiilor în școală, în colectivitate?

Este un posibil program pentru gimnaziu cu șapte ore. Deci pot fi și zile cu 7 ore. De ce? Ca să ținem catedrele la țoti cei care la testările de vara iau 2 sau 3, dar sunt buni să predea. Din cauza asta, la evaluarea sistemului de educație din București, Comisia Europeană ne-a situat pe locul 27 din 28 de capitale”, a conchis Băsescu.