Traian Băsescu a reacționat dur, la Realitatea TV, vizavi de acțiunea lui Klaus Iohannis de a refuza remanierea Guvernului. El a vorbit și despre candidatura Danei Gîrbovan.

„Este un regret că s-a respins candidatura doamnei Gîrbovan era o șansă uriașă ca după ce legile au fost făcute foarte ambigue, legile au fost făcute de procurori, era timpul să avem și un judecător. S-a pierdut ocazia de a avea un ministru judecător. Nu știu dacă doamna Dăncilă va menține lista. Gîrbovan a renunțat”, a comentat Băsescu.

În opinia sa, Iohannis și-a depășit atribuțiile și că, indiferent de votul din Parlament, Executivul va pica doar prin moțiune sau demisia premierului. El a susținut că șeful statului a împins lucrurile mai departe decât trebuia.

„Deoarece s-a schimbat structura Guvernului, cei 3 miniștri trebuie să poftească în Parlament. Dânsul a ținut să-i umilească pe fiecare în parte. Recunosc că eu nu am făcut-o în 10 ani. Pe această remaniere, președintele nu avea atribuțiuni. Dânsul trebuia să discute problema celor 3, după ce treceau prin Parlament.”, a arătat Băsescu.