Traian Băsescu a fost unul dintre principalii susținători ai partidelor unioniste din Republica Moldova, dar, după cum declară fostul președinte, liderii acestor partide au ajuns să-l ia de „păcălici” și susține că „i-a ajuns în gât”, scrie stiripesurse.ro.

„Moldova nu duce lipsă de unioniști, sunt vreo 6-7 partide unioniste, dar aici demagogia este la cote înalte. Nu poți să îi aduci la aceeași masă, nu se pot uni pentru că spun că ăla a fost cu ăla, celălalt a fost cu celălalt. Mie unul mi-a ajuns până în gât! Mi se pare că m-au luat așa, de păcălici”, a spus Traian Băsescu, în cadrul evenimentului ”Convenția Românilor de Pretutindeni”.

Traian Băsescu: Nu există obiectiv mai mare ca reunificarea

Tot vineri, fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că nu există obiectiv mai mare acum pentru România decât reunificarea cu Republica Moldova. Băsescu a explicat că „poporul român nu-şi va dobândi demnitatea până când nu va rezolva această nedreptate istorică”.

„Eu cred că nu există obiectiv mai mare acum pentru România decât reunificarea. Unii spun că ne costă bani. Da, ne costă bani, dar cu cât întârziem, cu atât va fi mai scumpă reunificarea. Alţii spun ce ne aduce nouă reunificarea cu Republica Moldova. Dincolo de reîntregirea ţării, care este un obiectiv fundamental şi de revitalizare a naţiunii, reunificarea ne aduce foarte multe din punct de vedere economic. Imaginaţi-vă potenţialul agricol al României pus lângă potenţialul agricol al Republicii Moldova. România ar deveni o adevărată putere agricolă (…). Este şi o creştere a populaţiei României cu 3,5 – 4 milioane, asta înseamnă creşterea puterii de vot în UE. Rămân un susţinător fără rezerve al reunificării ca o datorie patriotică, nu o să mă convingă nimeni că după intrarea în UE şi în NATO, al treilea obiectiv mare de ţară nu ar fi reunificarea ţării. Nu există un alt obiectiv care să se compare cu acesta şi facem prea puţin pentru ca acest lucru să se întâmple şi ceea ce mai facem mai facem şi prost”, a mai spus Băsescu.