Tragedie uriașă! S-a stins din viață o cunoscută actriță! A fost o mare pionieră

Cunoscuta actriță și activistă April Ashley, numită ”pioniera trans”, s-a stins din viață pe 27 decembrie, la vârsta de 86 de ani, scrie BBC, care a mai notat că aceasta este a doua persoană din Marea Britanie care și-a făcut o operație de schimbare de sex.

În 1960, April Ashley, care atunci era bărbat și se numea George Jamieson, a decis să facă acest pas, devenind a două persoană din Marea Britanie care a devenit femeie în urma unei operații chirurgicale.

După intervenție, actrița a pozat pentru revista Vogue și a apărut alături de Joan Collins în filmul ”Road to Hong Kong”.

Cântărețul Boy George este unul dintre cei care au postat pe contul de Twitter un mesaj de condoleanțe.

„Odihnește-te în pace, April Ashley! O forță a naturii și o mare preoteasă transgender!”, a fost mesajul postat pe Twitter.

Operația a făcut-o să se simtă mai fericită ca oricând

April Ashley s-a născut în anul 1935, la Liverpool, și a fost unul dintre cei nouă copii ai părinților săi. În timpul adolescenței, aceasta s-a înrolat în marina comercială, iar după câteva tentative de sinucidere a fost lăsată pe uscat și internată într-o unitate de psihiatrie.

Ulterior, actrița s-a mutat la Londra, apoi la Paris, loc în care a strâns bani pentru procedura chirurgicală, cântând în clubul de noapte Le Carrousel.

April Ashley a fost operată în Maroc în anul 1960 și declara, după intervenție, că se simte mai fericită ca oricând.

Întoarsă în Anglia, April Ashley a obținut un pașaport și un permis de conducere în care era identificată ca fiind femeie.

De asemenea, în anul 2012, regina Elisabeta a II-a Marii Britanii i-a acordat medalia Ordinului Imperiului Britanic, cea mai înaltă distincție din Marea Britanie, pentru angajamentul său în favoarea drepturilor persoanelor transgender.