Sindicatul Europol a venit joi cu o serie de explicații după scandalul în care a fost implicată Poliția de Frontieră de pe Aeroportul din Cluj, după ce un transgender spune să ar fi fost jignit și agresat. Totuși, se pare că situația nu s-a întâmplat chiar așa.

Europol a venit cu explicații în scandal

Sindicatul Europol spune că persoana respectivă nu ar fi fost de fapt agresată de cele două femei care l-au controlat.

„Transgender abuzat și jignit de polițiștii de frontieră pe aeroport
Acesta a fost titlul tabloidelor și televiziunilor în aceste zile ca urmare a unui comunicat al unui ONG care apără drepturile persoanelor LGBT, postat la trei săptămâni de la presupusul eveniment sfidător. Ce este interesant este că nu persoanele implicate fac aceste acuzații, ci ONG-ul pe baza unor detalii care nu corespund realității.

Polițiștii de frontieră din cadrul Aeroportului „Avram Iancu” Cluj Napoca sunt acuzați că ar fi umilit în public pe o femeie transgender, pe care ar fi și privat-o de libertate, în data de 15 iunie 2021, în timp ce încerca să intre în România”, povestește Europol într-o postare pe Facebook.

Ce s-ar fi întâmplat de fapt

Totuși, se pare că lucrurile nu au stat asfel, dar povestea a fost pur și simplu inventată de un ONG care a schimbat pur și simplu tot ce s-a întâmplat de fapt pe aeroport. Totul a ieșit la iveală după ce au fost verificate camerele de supraveghere.

„Potrivit ONG-ului, două colege de-ale noastre ar fi supus-o unor ”umilințe violente”, ridicându-se de pe scaunele din ghișeu și țipând la aceasta „bărbat, bărbat!”, după care au încuiat-o într-o cameră, fără a-i oferi vreo explicație. Mama persoanei ”abuzate” vine și completează seria acuzațiilor: „O doamnă a întrebat-o în limba română dacă este ea de pe pașaport și fata i-a zis „da” și zice de ce aveți numele bărbat și vă îmbrăcați femeie? Au ținut-o acolo cam o oră și ceva. Zice că s-a simțit foarte umilită pentru că lumea trecea pe lângă ea, se uita la ea. Ea încerca să vorbească, nu o lăsau”.

Acum ar veni întrebarea firească: „de ce ar face așa ceva polițiștii de frontieră”, iar răspunsul este foarte simplu, nimic din ce a scris ONG-ul nu este real, acuzațiile nu există, iar întreaga stare de fapt a fost documentată prin intermediul înregistrărilor audio-video din aeroport:
– persoana transgender s-a prezentat la controlul de frontieră în data de 15 iunie pentru a ieși din țară, nu pentru a intra în România;
– controlul de frontieră a durat 2 minute și 40 de secunde, nicidecum 2 ore așa cum susține în mod fals familia și reprezentanții ONG-ului;
– după efectuarea controlului de frontieră aceasta a plecat imediat spre porțile de îmbarcare, nicidecum nu a fost „reținută”, „încuiată” și „umilită” în vreo încăpere a Poliției de Frontieră;
– Colegii noștri s-au adresat persoanei în cauză cu ocazia efectuării controlului de frontieră cu pronumele personal de politețe ”dumneavoastră”, și nu s-au adresat cu ”bărbat, bărbat” așa cum au fost acuzați.”, povestește Sindicatul Europol.

Informații au fost false

Europol spune că înțelege efervescența orientării sexuale, însă informațiile au fost prezentate cu date false care nu au legătură cu realitatea.

„Înțelegem efervescența acestui subiect al orientării sexuale, însă de aici și până la a minți și a prezenta date false, care nu au nicio legătură cu realitatea, demonstrează că singurul scop al ONG-ului este de juca cartea „victimizării” persoanelor din această comunitate, doar pentru a atrage atenția. Mai mult, dacă un control care a durat 2 min și 40 de secunde a fost perceput de transgender că a durat 2 ore, înseamnă că ceea ce a fumat este ceva de calitate. Lamentabil și penibilă o asemenea abordare”, mai transmite Europol în postarea de pe Facebook,