Pe lângă incendiul în care și-au pierdut viața cele trie persoane, zeci de sate, precum şi mai multe hoteluri au fost evacuate. Totodată, televiziunile au prezentat imagini fără precedent în care erau filmate mai multe clădiri arse şi oameni care fugeau peste câmpuri în timp ce pompierii şi elicopterele încercau să ţină sub control un incendiu în Manavgat, oraş aflat la o distanţă de 75 de kilometri est de staţiunea Antalya, scrie Reuters.

De menționat este faptul că, potrivit autorităților, în ultimele zile, mai mult de 60 de incendii au izbucnit în 17 provincii de pe coastele turce cu ieşire la Marea Egee şi Marea Mediterană săptămâna aceasta.

În acest context, preşedinţia țării a dat asigurări că cei responsabili pentru aceste „atacuri” vor fi traşi la răspundere.

În ceea ce privește gravitatea incendiilor, dintre toate cele enumerate, 36 au fost izolate, dar eforturile pompierilor de a stinge celelalte 17 focare continuă. Totodată, conform AFAD, mai mult de 140 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale sau au suferit daune materiale.

Tragedie în Turcia. Mai multe persoane au decedat în urma incendiilor

Ministrul Agriculturii Bekir Pakdemirli a evnit și el cu o serie de precizări. Potrivit acestuia, un bărbat de 82 de ani a fost găsit decedat în timpul evacuării din Kepezbeleni, la 16 kilometri nord de Manavgat, iar două persoane au fost găsite decedate în Degirmenli, la 20 de kilometri este de Manavgat.

Totodată, ministrul a mai menționat că până în prezent, 18 sate şi districte au fost evacuate în Antalya, precum şi alte 16 în provinciile vecine Adana şi Mersin, pe fondul răspândirii focului în jurul oraşului Manavgat miercuri, alimentate de vânturi puternice şi caniculă.

Presa străină mai scrie că mai multe clădiri, printre care şi un hotel din staţiunea Marmaris au fost evacuate din cauza flăcărilor.

Pakdemirli  a mai adăugat că 35 de aeronave, 457 de vehicule şi 4.000 de membri ai personalului au fost implicaţi în lupta cu flăcările, pe măsură ce focare separate au făcut ravagii în provinciile Osmaniye, Kayseri, Kocaeli, Adana, Mersin şi Kutahya.

Amintim faptul că coasta sud-mediteraneană a Turciei este cunoscută pentru vremea caniculară în timpul verii, care provoacă adesea incendii. Totuși, oficialii au declarat că ultimele incendii sunt cele mai mari de până în prezent.