Sherif Lawal a decedat la prima luptă ca profesionist

Potrivit informațiilor din presa britanică, Sherif Lawal a primit o lovitură la tâmplă în timpul rundei a patra a meciului împotriva portughezului Malam Varela, la categoria mijlocie. Evenimentul s-a desfășurat la Harrow Leisure Centre din Londra.

„Din păcate, în timpul luptei lui Sherif, acesta s-a prăbuşit şi, în ciuda eforturilor paramedicilor, a fost ulterior declarat mort”, a precizat promotorul Warren Boxing Management într-un comunicat.

Meciul dintre Lawal și Varela a reprezentat deschiderea evenimentului de duminică, însă gala a fost ulterior anulată.

Lawal și-a pierdut conștiința în timpul confruntării cu Malam Varela, un pugilist portughez, la Harrow Leisure Centre din Londra, în urma unei lovituri la tâmplă primită de la o dreaptă țintită în zona la capului.

Un martor a spus: „Este incredibil de trist. Acesta a fost debutul său profesionist – a murit în timp ce își urmărea visul.

Arbitrul Lee Every a început numărătoarea knockout-ului, dar imediat a cerut timp după ce a realizat gradul stării de 29 de ani pe pânză.

Sherif, din Islington, a fost tratat în ring de medici înainte de a fi dus de urgență cu o ambulanță la spitalul Northwick Park din apropiere. Dar mai târziu a fost declarat mort în ciuda eforturilor depuse de medici.

Promotorul evenimentului transmite condoleanțe prietenilor și familiei lui Lawal într-o declarație postată pe rețelele lor de socializare.

“Aseară, Sherif Lawal își făcea debutul la un spectacol la Harrow Leisure Centre, în care boxerul nostru Courtney Bennett era programat să lupte.

Din păcate în timpul luptei lui Sherif, acesta s-a prăbușit și, în ciuda eforturilor depuse de paramedic, ulterior a fost declarat mort.

Warren Boxing Management dorește să transmită condoleanțe tuturor familiei Sherif, prietenilor, antrenorilor și tuturor celor apropiați lui în aceste momente tragice. Dumnezeu să-l odihnească în pace” a scris site-ul specializat în sporturi de contact „Fight Gist Media”.

Lumea boxului este în șoc

Lumea boxului deplânge moartea pugilistului. Reacțiile de pe rețelele de socializare sunt nenumărate. Printre cei care i-au adus un ultim omagiu lui Sherif Lawal a fost și fostul campion mondial al greilor în versiunea WBC, Tyson Fury.

Și pagina de Facebook a site-ul Boxing a scris:

„Organizatorii luptelor au confirmat vestea sfâșietoare, lăsând comunitatea boxului în șoc și doliu. Confruntarea a avut loc duminică, când Lawal a urcat în ring cu adversarul portughez, Malam Varela. În timpul rundei a patra a concursului de șase runde programat, Malam l-a doborât pe Lawal. Arbitrul, Lee Every, a făcut imediat semn de la luptă.

Paramedicii s-au grăbit imediat în ajutorul lui Lawal la fața locului, acordând asistență medicală și apoi au fost transportați la un spital din apropiere cu ambulanța. În ciuda eforturilor neobosite ale paramedicilor, boxerul de 29 de ani a cedat din păcate condiției sale”.