Șoc în fotbalul românesc! Viorel Ion a suferit un AVC

Șoc în fotbalul românesc! Viorel Ion, în vârstă de 56 de ani, fostul atacant al Stelei, cu care a fost campion în anii ’90, a suferit un accident vascular cerebral (AVC). Acesta a fost transportat de urgență la Spitalul din Micro 14, din Buzău. Starea lui este acum stabilă.

Potrivit primelor informații, Viorel Ion, poreclit și „Vioară”, se putea deplasa, însă avea probleme de vorbire. Se pare însă că a reușit să le depășească și pe acestea.

Un apropiat al fostului fotbalist a declarat pentru buzoienii.ro că „a contat probabil că a fost sportiv, a trecut destul de ușor peste. Sângele a fost absorbit repede. A fost tratat bine la spitalul din Buzău, s-au luat decizii bune și rapid, fiica sa este medic”.

De asemenea, o sursă medicală a declarat pentru același site că „e bine acum. A fost doar ceva temporar.”

Viorel Ion

Viorel Ion a devenit antrenor după retragerea din activitatea de jucător

Viorel Ion este unul dintre cei mai importanți fotbaliști din România. Pe lângă Steaua, acesta a jucat și la Gloria Buzău, Oțelul, sau Bochum, în Germania. Acesta a strâns patru selecții la Echipa Națională. După ce s-a retras din activitatea de jucător, a devenit antrenor.

„Vioară” a fost antrenorul Gloriei Buzău la cea mai mare performanță a clubului din ultimii 30 de ani, și anume promovarea în Liga 1, în vara lui 2007. Acesta a antrenat, de asemenea, Dunărea Galați, Petrolul Berca, FC Drobeta, CF Brăila și CS Otopeni.

În vara anului 2016, a primit o suspendare de doi ani și o penalitate sportivă de 200.000 de lei, după ce a fost găsit vinovat în scandalul blaturilor pentru pariuri. S-a întâmplat în timpul ultimului său mandat pe banca Gloriei Buzău, între iulie 2013 și iunie 2016.

Buzoienii speră ca echipa lor de fotbal să revină în prima ligă în acest sezon. În prezent, se află pe locul 5, cu 22 de puncte acumulate în 13 etape. În sezonul trecut, Gloria Buzău a jucat barajul pentru promovare în Liga 1 contra echipei UTA Arad

La câteva luni după aceea, Viorel Ion a spus că pentru a-și asigura traiul, a început să lucreze în domeniul agricol.