Tragedia momentului în lumea fotbalului după ce un celebru fotbalist s-a stins din viață. Este vorba despre Marin Cacic, fotbalistul lui NK Nehaj, din Croația. Potrivit ultimelor informații, acesta a murit la vârsta de doar 23 de ani, după ce a suferit un atac de cord în timpul unui antrenament.

Anunțul tragic a fost făcut prin intermediul contului de socializare oficial de Facebook a fotbalistului. Astfel, conform sursei citate,  jucătorul Marin Cacic ar fi suferit brusc un atac de cord, fatal, și s-a prăbușit pe gazon, la jumătatea unui antrenament al croaților de la NK Nehaj.

Deși medicii l-au transportat de urgență la spital la scurt timp și l-au plasat în comă indusă, făcând toate eforturile necesare pentru a-i putea salva viața, nimic nu a mai fost posibil. Marin Cacic s-a stins din viață la doar 23 de ani, lăsând echipa din care făcea parte în stare de șoc și familia îndurerată.

Amintim faptul că fotbalistul din Croația și-a început cariera la nivelurile inferioare ale clubului de primă divizie croată Rijeka. Ulterior, el a petrecut un sezon în Serie D italiană, la Isernia, după care a ales să revină în țara sa natală la NK Nehaj, echipa la care și-a pierdut viața.

O nouă tragedie în lumea sportului

De menționat este faptul că aceasta este a doua tragedie care zguduie lumea sportului la nivel mondial. Un alt sportiv extrem de tânăr s-a stin s din viață în urmă cu doar câteva zile.

Este vorba despre săritorul în apă Ian Matos, component al echipei Braziliei la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016, care a încetat din viaţă marţi la doar 32 de ani, în urma unei infecţii pulmonare, au anunţat surse sportive, citate de agenţia EFE.

Comitetul Olimpic Brazilian (COB) a anunţat decesul sportivului într-un mesaj pe Twitter în care îşi exprimă „profunda tristeţe” pentru „moartea prematură a săritorului olimpic de la trambulină”.

Potrivit sursei citate, Matos se afla internat din 30 octombrie într-un spital din Ilha Governador, Rio de Janeiro, pentru o infecţie în gât, dar starea s-a complicat cu o infecţie pulmonară care a dus la deces.

Sportivul născut în oraşul Muana, din nordul Amazonului, fost scafandru, a concurat în probele de sărituri de la trambulina de 3 m la Jocurile Panamericane din Brazilia (2010, 2014) şi la Jocurile Panamericane de la Guadalajara (2011), Toronto (2015) şi Lima (2019). Totodată, el a concurat la Campionatele Mondiale de nataţie de la Kazan (Rusia, 2015) şi Budapesta (2017), precum şi la Jocurile Olimpice din 2016.