Sofiane Loukar, în vârsta de 30 ani, jucător de fotbal al echipei MC Saïda, din a doua ligă algeriană, a decedat în timpul meciului cu ASM Oran, după ce a suferit un traumatism cranian, potrivit lagazettedufennec.com

Jucătorul algerian s-a lovit violent la cap, la un duel aerian, a primit îngrijiri, a revenit pe teren, iar apoi s-a prăbuşit şi nu a mai putut fi resuscitat.

Meciul a fost întrerupt, iar Ali Malek, preşedintele ligii algeriene, a făcut precizări cu privire la acest eveniment tragic.

„În ciuda intervenţiilor medicilor, el a murit în urma acestei violente lovituri. Imediat i-am verificat dosarul la nivelul ligii şi nu avea nicio contraindicaţie pentru a practica fotbalul. Dosarul său era perfect”, a spus Ali Malek.

Doliu uriaș în fotbal

Un portar de 20 de ani a murit chiar în timp ce apăra pentru echipa sa. Este vorba de Taufik Ramsyah. El era portarul lui Tornado FC. Tânărul fotbalist a încetat din viață după o coliziune extrem de dură cu un adversar. Momentul dramatic s-a petrecut în timpul meciului pe care echipa sa l-a susținut în compania celor de la Wahana FC, în liga a treia din Indonezia.

Nimeni nu s-ar fi așteptat la un asemenea deznodământ tragic pe terenul de fotbal. Mai ales, pentru că ceea ce s-a petrecut se poate observa mai în toate meciurile de fotbal. La o fază banală, tânărul goalkeeper a încercat să blocheze atacul unui fotbalist din echipa adversă a celor de la Wahana FC. Din cauza inerției și a vitezei în care s-a petrecut totul, adversarul l-a lovit cu piciorul în cap.

Taufik Ramsyah a părăsit terenul inconștient și a fost transportat de urgență la cel mai apropiat spital. Medicii au încercat să-l salveze, portarul a suferit o intervenție chirurgicală complicată, însă trupul său nu a mai rezistat și a murit. Anunțul decesului fotbalistului de 20 de ani a fost făcut de clubul Tornado FC, pe rețelele sociale.

Clubul de fotbal unde acesta activa a transmis imediat un mesaj de condoleanțe. Reprezentanții Tornado FC au amintit că portarul a iubit sportul rege încă din copilărie iubea, iar ultimele clipe și le-a petrecut apărând poarta și făcându-și meseria pe care o îndrăgea atât de mult.