Primele declarații ale șoferului de tir care a provocat teribilul accident. Un copil de 3 ani a murit pe loc…

Șoferul de tir care a produs cumplitul accident din Lețcani, județul Iași, în care un băiat de 3 ani și-a pierdut viața, iar tatăl și fratele lui mai mare au ajuns la spital, a făcut primele declarații.

Alin Candrea este numele șoferului care se afla la volanul mastodontului care a spulberat trei oameni. Bărbatul se îndrepta spre comuna Bivolari, acolo unde transporta lemne. Șoferul de tir spune că nu i-a observat pe cei trei și că regretă din toată inima această tragedie.

,,Nici nu am cuvinte să mai povestesc. Încă sunt în șoc”

„Pur și simplu nu i-am văzut. Am acordat prioritate pietonului din dreapta, știam că în stânga nu este nimic și într-o fracțiune de secundă s-au băgat și n-am apucat să îi văd. Nici nu am cuvinte să mai povestesc. Încă sunt în șoc.

De două zile nu pot să pun capul pe pernă și să mai adorm. Am doar acele scene în cap. Am fost și la Spitalul Municipal din Vatra Dornei, pentru că nu îmi mai revin.

Nu am vrut să se întâmple așa ceva. Sunt și eu tată. Am 3 copii, de 3, 5 și 7 ani. Cel mai mic este născut în aceeași perioadă cu cel din accident (n.r. – micuțul Luca). Nu vreau să învinovățesc pe altcineva, dar cred că a fost cumva și vina tatălui.

Acolo e un unghi mort. În 16 ani, de când sunt șofer, este primul accident. Mereu sunt atent la drum și nu conduc cu viteză. Încă mi se pare ceva ireal”, a declarat șoferul de tir care a produs accidentul de la Lețcani, pentru BZI.

Cum s-a petrecut întreaga scenă cumplită

Accidentul de la Lețcani s-a produs pe data de 19 aprilie 2023, în jurul orei 10:30. Ciprian Ionuț s-a angajat în traversare pe trecerea de pietoni, alături de cei doi copii pe care-i ținea de mână, unul de 6 iar celălalt de 3 ani.

Cei trei au fost acroșați în plin de tirul condus de Candrea, care, se pare, nu s-a asigurat suficient atunci când a ajuns în zona trecerii de pietoni.

Mezinul, Luca, a murit pe loc, în timp ce tatăl și fratele au ajuns în stare gravă la spital. Șoferul nu avea alcoolemie și avea experiență mare ca șofer de tir.