România arde, spital cu spital! O unitate medicală importantă a izbucnit în flăcări. De unde a pornit totul și câți oameni au murit?

În acest context, autorităţile au activat Planul roşu de intervenţie. Incendiul s-a manifestat la parterul unităţii sanitare, pe o suprafaţă de 20 de metri pătraţi, fără flacără, cu degajare de fum. Totodată, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova precizează că au decedat doi pacienţi în vârstă de 74, respectiv 75 de ani, iar alte 18 persoane au fost evacuate, fiind transferate la SJU Ploieşti.

La faţa locului au fost mobilizate şase autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o descarcerare şi 20 de ambulanţe SMURD şi SAJ, cu 57 de pompieri militari, precizează ISU Prahova. Amintim că Spitalul de Boli Infecţioase este secţie a Spitalului Judeţean Ploieşti.

De asemenea, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a informat ulterior că incendiul a fost lichidat cu succes iar autorităţile au început transferul pacienţilor către Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti.

O infirmieră care se afla în salon a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului

Astfel, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, medicul Bogdan Nica, a declarat în urma celor întâmplate că instalaţia electrică era nouă şi verificată, iar unitatea dispunea şi de detectoare de oxigen.

„Secţia era nouă, este secţia renovată de Pediatrie, instalaţia electrică nouă şi verificată, rampele de oxigen sunt montate anul trecut înainte de valul 3. Personalul instruit, ca dovadă că a intervenit imediat, dar o fracţiune de secundă… Dumnezeu ştie. S-a mişcat patul, s-a frecat de ceva şi o scânteie de oxigen… Erau şi detectoare de oxigen, erau absolut toate cele necesare, dar probabil bolnavul şi-a smuls masca şi oxigenul s-a dus în aer. Asta vor determina specialiştii”, a declarat medicul.

O infirmieră care se afla în salon a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului şi va fi transferată la Spitalul Floreasca. În salonul în care se manifesta incendiul erau doar doi pacienţi, cei care au decedat, precizeză ISU Prahova. Amintim că pe secţie erau în total 21 de pacienţi: 16 au fost evacuaţi, trei au refuzat transportul şi doi au murit.