Tragedie cumplită în România. Săptămâna trecută, un bebeluș a fost descoperit în scara unui bloc din Râmnicul Vâlcea. După ce cazul a fost făcut public, mama bebelușului s-a prezentat la poliție unde a spus adevărul.

Mama bebelușului abandonat are 35 de ani și a fost profesoară la un liceu din localitate. Aceasta a precizat că mai are acasă doi copii minori și că soțul ei este violent și nu a vrut să audă de un al treilea copil.

De frica acestuia, femeia a spus că a născut singură  în mașina familiei și că a rămas acolo timp ce cinci zile pentru a-și da seama ce poate face în această situație. Ulterior, femeia a decis să lase nou născutul într-un bloc.

Fetița a fost apoi descoperită de o locatară și a fost dusă la maternitate. După câteva zile, mama fetiței s-a dus la poliție și, ulterior, a fost internată în spital având în vedere că medicii au spus că suferă de depresie postnatală.

Tragedie cumplită în România. Bebelușul a fost găsit pe 12 februarie

Săptămâna trecută, o femeie din Râmnicu Vâlcea a găsit bebelușul în scara blocului în care locuia și a anunțat poliția. Ulterior, o ambulanța a ajuns la locul cu pricina și a dus-o la maternitatea din oraș.

Medicii au spus că bebeluşul a fost născut acasă, întrucât ombilicul său era prins cu o clemă care nu se foloseşte la spital.

„De la început vreau să spun că nou-născutul este în siguranță, acesta a fost transportat la o unitate spitalicească unde a fost evaluat de către cadrele medicale, starea generală fiind una bună și nu prezintă leziuni traumatice vizibile.

Joi, în jurul orei 23:00, a fost primit un apel de urgență la Poliția municipiului Vâlcea prin care ni se sesiza că într-o scară de bloc din cartierul Ostroveni a fost găsit un nou-născut abandonat.

Polițiștii care au ajuns la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă, bebelușul fiind găsit într-un scaun de transport auto, special pentru copii. La fața locului a fost solicitată și prezența unui echipaj de la Ambulanță, nou-născutul fiind preluat și dus la spital. În urma evaluării s-a stabilit că este vorba de o fetiță care ar fi în vârstă de aproximativ cinci zile.

Ancheta este făcută de polițiștii Serviciului de Investigații criminale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abandon de familie.”, spunea atunci purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Cătălin Udrea.

Sursă foto: Dreamstime