Și-a început cariera ca jurnalist imediat după ce a absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași. Subiectul ei de licență s-a axat pe „Rolul presei în crizele economice”, vizând modul în care ziarele pot să amplifice efectele crizei asupra afacerilor și atitudinii oamenilor de rând. De asemenea, aceasta a studiat Științele Sociale în cadrul Colegiului Green Templeton (Oxford, Marea Britanie), fiind membră a Institutului Reuters pentru Studii Jurnalistice.

„Sunt fericită că am fost mamă, fiică, soră, soție și prietenă.

Vă mulțumesc că ați fost familia mea. Vă iubesc!”

În 2001 s-a angajat la Ringier ca jurnalist de business pentru Evenimentul Zilei.

Iuliana Roibu avea ani buni de experiență în mass-media, media publishing și comunicare, în companii precum Mediafax, Pearson PLC, Pro TV, Publimedia, Ringier și aproape patru ani de antreprenoriat.

În mass-media, aceasta a lucrat o bună perioadă la revista Business Magazine, unde a ajutat la crearea strategiei editoriale și coordonarea echipei. Aici, ea a intervievat numeroși oameni de afaceri proeminenți și CEO și a scris mai mult de 60 de articole de copertă pentru revistă.

La aceasta se adaugă și experiența sa de 3 ani ca reporter pentru ProTV.

A fost premiată de Clubul Român de Presă

Fosta jurnalistă a scris mai ales despre sectorul energetic, hotelier, al aviației, cât și despre numeroși antreprenori români. De asemenea, a câștigat premii, precum cele acordate de Clubul Român de Presă pentru „Cel mai bun Jurnalist de Business”. Câteva dintre articolele premiate, scrise de ea, sunt articolele de coperta „Când vom trăi ca europenii?”, „Romania la suprapreț”, „Bacșișul și miliardul invizibil”, „Mirajul vânturilor”.

De asemenea, aceasta și-a înființat și propria firmă de consultanță, munca ei având un impact pozitiv asupra multor companii.

Anunțul a fost postat într-un mesaj pe pagina acesteia de Facebook.

„Cu demnitatea și discreția pe care i le știu toți cei care o cunosc, Iuliana a plecat dintre noi.

Cei care vor să o conducă pe ultimul drum o pot face marți, 12 ianuarie, la ora 12, la Cimitirul Bellu.

Dumnezeu s-o ierte și s-o odihnească!”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook.