Doi cetățeni români, cu dublă cetățeni, se numără printre persoanele decedate în urma accidentului aviatic de la Milano, potrivit cercetărilor realizate până la acest moment, anunță Ministerul de Externe.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Milano, s-a autosesizat în urma informațiilor publicate de presa italiană cu privire la prăbușirea unui avion de mici dimensiuni la periferia orașului Milano și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile italiene pentru a obține informații referitoare la cetățenia și identitatea persoanelor afectate.

Potrivit informațiilor comunicate de autoritățile italiene reprezentanților oficiului consular, din cercetările efectuate până la acest moment, rezultă că printre persoanele decedate se află doi cetățeni români, cu dublă cetățenie.

Nu s-au primit până acum solicitări de asistență

Totodată, oficiul consular nu a primit, până la acest moment, solicitări de asistență consulară cu privire la acest incident, susține MAE într-un comunicat de presă.

Consulatul General al României la Milano continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale, inclusiv cu privire la procedurile specifice, respectiv facilitarea repatrierii corpurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces.

„Ministerul Afacerilor Externe informează că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Milano: +39 0240098207 și +39 0240074018, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență: misiunea diplomatică a României în Republica Italiană: +39 366.108.1444.”, se spune în comunicatul MAE.

Opt persoane ar fi murit în urma accidentului produs duminică la Milano. Potrivit informațiilor din presă, pilotul este român, iar la bordul avionului de mici dimensiuni se aflau soția și copilul acestuia, alături de alți cinci pasageri. Este vorba de Dan Petrescu, cunoscutul miliardar român, fost partener de afaceri cu Ion Țiriac.