Miliardarul mort în accidentul de la Milano este Dan Petrescu, cel mai bogat om din România. Cine va moșteni averea este marea întrebare care este pe buzele multor persoane dintre cele care l-au cunoscut.

În condițiile în care și soția și fiul său ar fi încetat din viață în urma cumplitei tragedii, unde se vor duce toți banii celui mai bogat român. Aceștia ar putea ajunge în conturile partenerei de afaceri a lui Dan Petrescu. Potrivit unor surse citate de Gândul,  Anca Surugiu este cea care va prelua averea lui Petrescu.

Omul de afaceri Anca Surugiu, asistenta și coordonatoarea tuturor firmelor lui Dan Petrescu, va prelua averea discretului va lua averea miliardarului Dan Petrescu, potrivit surselor Gândul. Ea controla și avea toate datele offshore-urilor, știa unde sunt conturile, era împuternicită, spun sursele citate.

Dan Petrescu a murit duminică în accidentul aviatic de la Milano, unde o aeronavă a căzut peste o clădire. El s-ar fi aflat împreună cu fiul său, care pilota avionul. În avion se mai găsea și soția sa. Toți călătoreau spre Olbia, Sardinia, acolo unde aveau o casă. În acest moment nu este clar ce a determinat prăbușirea avionului.

Ce avere ar avea Dan Petrescu

Dan Petrescu își făcuse cea mai mare parte din avere din imobiliare. Dan Petrescu ar fi fost deținătorul unei averi de circa 3 miliarde de euro. „Asociat în afacerile familiei Ţiriac: Unicredit Ţiriac Bank, holdingul Rocar, plasamente imobiliare. Bun prieten cu Adrian Sârbu şi cu alţi moguli. Rezident Monte Carlo, Av. Princesse Grace, Columbia Palace. Personaj discret, nu există fotografii cu el”, scria o jurnalistă despre misteriosul român, în celebra listă a „Grupului de la Monaco”, conform surselor citate.

Cel mai recent proiect în care a fost implicată Anca Surugiu, potrivit presei economice, este cel depus la Primăria Municipiului București, respectiv documentația pentru obținerea unui PUZ pentru dezvoltarea unui bloc de 4 etaje pe un teren de circa 3.800 mp de pe bulevardul Kiseleff, în apropiere de ambasada Suedie.

Anca Surugiu a fost implicată şi în dezvoltarea, în 2017, a unui alt proiect de lux pe strada Mircea Eliade, în apropiere de ambasada Kuweitului, prin firma Alex Global, unde compania sa, Business Management System, deține circa 21% dintre acțiuni. Aceasta, scria presa vremii, era parteneră cu oamenii de afaceri Dan Petrescu care, potrivit informaţiilor care circulă în mediul de afaceri, ar fi fost implicat atât în sectorul auto (din care s-ar fi retras între timp), cât şi în cel imobiliar. Aparent, acesta deţine circa 15-20 de parcuri comerciale închiriate către Metro, Praktiker sau Auchan, preciza sursa citată.

Sursa foto: Dreamstime