Tragedie fără precedent în SUA, după ce primul director de creație de origine afro-americană din istoria revistei „Vogue” și totodată, stilistul fostului președinte american, Barack Obama, André Leon Talley, s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani.

Anunțul tragic a fost făcut chiar de către agentul acestuia, David Vigliano, transmite The Independent. Potrivit sursei citate, fostul redactor-șef al revistei „Vogue” a murit într-un spital din White Plains, New York. În ceea ce privește cauza morții, până în momentul de față nu se cunosc detalii în acest sens.

O înaltă distincţie primită în Franţa

Trebuie menționat faptul că André Leon Talley a fost cel care a coordonat departamentul de știri de modă al revistei „Vogue”, între 1983 și 1987. Ulterior, el a devenit primul director de creație afro-american din istoria publicației, având funcția între 1988 și 1995.

O adevărată emblemă a modei, Talley a fost cunoscut pentru promovarea diversității în industria globală de fashion. Totodată, în 2021, meritele sale au fost răsplătite. Franța i-a acordat lui Talley distincția ‘Chevalier de l’ordre des Arts et des Lettres’, pentru meritele sale în zona artei, literaturii și promovarea acestor deziderate.

De menționat este faptul că în  anul 2007, Talley a ocupat locul 45 în clasamentul „Out” al celor mai puternice 50 de persoane gay bărbați și femei din SUA.

Tragedie imensă. Un celebru stilist a murit

Aceasta nu este singura tragedie care zguduie lumea stylingului. În urmă cu doar câteva zile, celebrul stilist italian Nino Cerruti s-a stins din viață la vârsta de 91 de ani. Acesta era internat într-un spital din Piemont, unde se prezentase pentru o operaţie de şold, potrivit The Guardian.

Potrivit sursei citate, Cerruti a fost una dintre figurile de top ale modei prêt-à-porter pentru bărbaţi în secolul XX, cu un stil care era în acelaşi timp elegant şi relaxat.

Brandul său a devenit renumit, iar în perioada lui de glorie a îmbrăcat multe vedete de la Hollywood. De-a lungul carierei sale, stilistul întotdeauna a insistat să încerce mai întâi propriile creaţii. Multe dintre ele au fost păstrate la fabrica de textile fondată de bunicul său în oraşul Biella în 1881, notează BBC.

Având experienţă în producerea de ţesături excelente, dobândită la fabrica de textile a familiei sale, Cerruti a intrat în lumea modei la sfârşitul anilor 1950.

Amintim faptul că stilistul și-a deschis primul magazin la Paris în 1967 și le-a cerut modelelor sale, atât cele feminine, cât şi cele masculine, să poarte pe podium aceleaşi haine, a revoluţionat moda, notează AFP.