Tragedia momentului. O legendă a murit

Leon Spinks, fostul boxer american Leon Spinks, care l-a învins pe Muhammad Ali în 1978, s-a stins din viață la 67 de ani.

Anunțul a fost făcut de firma de PR care îl reprezenta, citată de ESPN. Potrivit sursei citate, sportivul a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă. El suferea de cancer la prostată , dar și de alte tipuri de cancer, de cinci ani, scrie News.ro.

Louis, Spinks a avut o carieră impresionantă. El a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice din 1976, la categoria semigrea. De asemenea, sportivul avea vârsta de 24 de ani, doar 13 luni ca boxer profesionist şi şapte lupte, niciuna mai lungă de 10 runde, când a intrat în ring împotriva lui Ali, la 15 februarie 1978, într-o gală din Las Vegas.

La acel moment, Ali avea 36 de ani şi trecuse de vârful carierei, iar după 15 reprize, outsiderul a fost declarat câştigător, prin decizia arbitrilor.

Tragedie în lumea boxului

De menționat este faptul că el fost singurul boxer care i-a luat o centură de campion mondial lui Muhammad Ali în ring. Atunci, sportivul mărturisea că nu se consideră cel mai mare campion.

“Nu sunt cel mai mare campion. Doar ultimul”, a spus Leon Spinks după istoricul meci, în urma căruia a devenit campion mondial la categoria grea, versiunea WBC.

Totodată, Spinks i-a acordat revanşa lui Ali şi a pierdut, printr-o decizie unanimă, la Superdome din New Orleans, la şapte luni după prima lor luptă. A fost ultima victorie din cariera lui Ali.

Cariera sa nu se oprește aici. Sportivul a mai luptat doar o dată pentru titlul la categoria grea şi a fost învins prin KO tehnic de Larry Holmes, într-un meci pentru centura WBC, în vara anului 1981.

La finalul carierei sale, sportivul a mai participat la lupte de wreslting şi de arte marţiale mixte. Leon Spinks s-a retras la vârsta de 42 de ani, cu un portofoliu impresionant de 26 de victorii (16 prin KO), 17 înfrângeri şi trei lupte încheiate la egalitate.