Tragedie în România. Totul s-a petrecut în comuna Măerişte din județul Sălaj. Potrivit autorităților, un băiat în vârstă de doar 14 ani, din comuna Măerişte, a fost împuşcat accidental, la sfârşitul săptămânii trecute.

Atacul a avut loc într-o pădure, iar agresorul este un bărbat de 63 de ani, cu o armă de vânătoare pentru care nu deţinea autorizaţie. Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj a oferit pentru Agerpres o serie de declarații în acest context. Conform sursei citate, a data de 12 decembrie s-a sesizat, prin 112, faptul că în pădurea aparţinând de satul Poiana Măgura, comuna Sărmăşag, o persoană a fost rănită prin împuşcare.

În ceea ce privește motivele tragediei, conform IPJ Sălaj, bărbatul se afla la vânătoare, iar când l-ar fi văzut pe băiat, a crezut că este vorba despre animale sălbatice, motiv pentru care a apăsat pe trăgaci. De cealaltă parte, tânărul se plimba prin pădure.

În urma împușăcării, autoritățile anunță că minorul a fost rănit în zona abdominală, dar și în membrul superior stâng.

„Din primele verificări efectuate de poliţişti a reieşit că un vânător autorizat, în vârstă de 65 de ani, din comuna Măerişte, care deţinea autorizaţie de vânătoare pentru ziua în curs, şi-ar fi lăsat o armă de vânătoare, de calibru 16 milimetri, împreună cu muniţia, neasigurate într-o baracă şi a ieşit la plimbare.

Cum s-a petrecut tragedia

În acel timp, un alt bărbat, în vârstă de 63 de ani, din comuna Măerişte, prezent în baracă, ar fi văzut mişcare în pădure şi crezând că sunt animale sălbatice, fără a fi autorizat în vederea deţinerii de arme şi muniţii, ar fi luat arma şi ar fi executat foc de armă în direcţia respectivă. Un minor de 14 ani, din comuna Măerişte, aflat în pădure, a fost rănit, prin împuşcare, în zona abdominală şi în membrul superior drept”, precizează reprezentanţii IPJ Sălaj.

Autoritățile din Sălaj anunță că minorul a fost transportat ulterior cu ambulanţa la o unitate medicală, în vederea acordării îngrijirilor de specialitate. în acest sens, poliţiştii au emis mandate de aducere faţă de cei doi bărbaţi, fiind conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj pentru audieri.

În ceea ce îl privește pe agresor, bărbatul în vârstă de 63 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, iar luni asupra acestuia s-a luat măsura controlului judiciar. Totodată, s-a întocmit dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uz de armă fără drept, braconaj cinegetic şi vătămare corporală din culpă, iar poliţiştii continuă cercetările, sub supravegherea unităţii de parchet competente.