Este doliu în lumea muzicii după ce Vicente Fernandez, „regele” cântecului popular şi starul orchestrelor de mariachi,  s-a stins din viață. Întreg Mexicul este în doliu. Acesta a murit în cursul zilei de duminică, chiar în ziua în care a avut loc pelerinajul la Sfânta Fecioară din Guadalupe, ocrotitoarea ţării, informează AFP, relatează Agerpres.

Tragicul anunț a fost făcut de familia artistului. Potrivit sursei citate, Vicente Fernandez s-a stins din viață la vârsta de 81 de ani într-un spital din Guadalajara, al doilea oraş ca mărime din Mexic.

De menționat este faptul că Vicente Fernandez și-a făcut o adevărată carieră din muzica sa. El a fost un maestru absolut al faimoaselor „rancheras”, cântece despre suferinţele în dragoste, acompaniate de chitare şi trompete.

În ceea ce privește cauza morții, artistul a fost internat după ce a căzut la începutul lunii august în ferma sa de lângă Guadalajara, capitala statului Jalisco, considerat patria tequilei şi fief al celui mai periculos cartel al drogurilor aflat încă în activitate.

Doliu în lumea muzicii. S-a stins din viață o adevărată legendă

Referitor la piesele care l-au făcut celebru, interpretul hiturilor „Por tu maldito amor” („Pentru dragostea ta blestemata”) şi „Que te vaya bonito” („Îţi doresc tot ce este mai bun”) a vândut peste 70 de milioane de discuri în cei 50 de ani de carieră, pe parcursul căreia a fost recompensat cu trei premii Grammy şi cu nouă premii Latin Grammy.

De menționat este faptul că tragedia vieţii celebrului artist, supranumit „Chente”, s-a petrecut în timpul unui turneu din 1998, când fiul său Vicente Fernandez Jr. a fost răpit timp de 121 de zile de o bandă de infractori, care i-au tăiat două degete şi au cerut 10 milioane de dolari în schimbul eliberării acestuia.

În același timp, un alt fiu al cântăreţului mexican ar fi fost prieten cu un lider al cartelului Sinaloa, potrivit jurnalistei argentiniene Olga Wornat, care a publicat recent o biografie neautorizată de către familia artistului, intitulată „El ultimo rey” („Ultimul rege”).

Amintim faptul că Vicenzo s-a făcut remarcat pentru cizmele, perciunii, sprâncenele groase şi mustaţa lui. El era considerat  „Sinatra al muzicii ranchera”, aşa cum l-a numit cotidianul american The Houston Chronicle în 1991.