Tragedie fără precedent în Bistrița. O pacientă de 55 de ani infectată cu noul coronavirus s-a sinucis într-o baie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, situată la etajul al patrulea, unde se află internaţi bolnavii infectaţi cu noul coronavirus.

Anunțul a fost făcut chiar de unitatea medicală. Potrivit sursei citate, femeia a fost internată din data de 23 noiembrie, având o formă medie de COVID-19, iar pe toată perioada spitalizării, starea s-a de sănătate s-a ameliorat.

Din păcate însă, nu se știe motivul pentru care femeia a luat o astfel de decizie, având în vedere că situația sa medicală devenea din ce în ce mai optimistă.

„Un eveniment nefericit s-a petrecut în această dimineaţă la Secţia Boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa. O pacientă în vârstă de 55 de ani din Beclean, internată în salonul nr. 30 al secţiei, de la etajul 4 al unităţii, s-a sinucis astă-noapte în grupul sanitar din salon.

Femeia a fost internată în data de 23 noiembrie cu o formă medie de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 în Secţia Boli Infecţioase, evoluţia stării sale de sănătate pe parcursul spitalizării fiind uşor ameliorată, în contextul administrării medicaţiei antivirale, antibiotice, antiinflamatoare şi simptomatice, neexistând indicii că pacienta ar avea probleme din sfera psihiatrică”, se menţionează în comunicatul transmis de unitatea medicală.

Medicii nu au putut să o mai salveze

În același timp, potrivit informării remise de Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţ, pacienta a fost găsită de către infirmiere, în jurul orei 4,00, în stare de inconştienţă, iar medicii care au intervenit nu au reuşit să o resusciteze.

De menționat este faptul că, pe corpul femeii s-au constat două plăgi înjunghiate, una latero-cervicală dreapta şi una în hemitoracele stâng, în zona submamară.

În acest context, poliţiştii au deschis o anchetă pentru a stabili exact împrejurările în care a survenit decesul femeii, în cauză fiind dispusă necropsia.